YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Brot de coronavirus a la Universitat de Girona en una sortida acadèmica en autobús

Hi ha quatre estudiants que s'han contagiat de Covid-19 i la resta d'alumnes han quedat aïllats durant deu dies

Pla general d'alguns dels estudiants que han fet les proves a la UdG
El brot de coronavirus s'ha detectat en estudiants del Grau de Geografia de la Universitat de Girona. | ACN

Brot de Covid-19 a la Universitat de Girona (UdG) després d'una sortida en autobús d'una trentena d'alumnes del Grau de Geografia. Així ho ha avançat aquest divendres el 'Diari de Girona', recollint una piulada de Raimon Pujol, un alumne que va assistir a l'activitat, i les declaracions del rector Quim Salvi durant el claustre celebrat ahir. El passat 16 de març, Raimon Pujol escrivia una piulada a Twitter: «Resultat després d'una sortida obligatòria amb la @UdGLletres @univgirona @UdGeografia 30 persones en un bus de 30 persones = brot de 3 positius, 2 pendents, i tota la classe aïllada deu dies». Aquest dijous, el rector de la UdG confirmava que el brot de coronavirus afectava quatre alumnes.

En el seu fil a la xarxa social, Pujol explicava que els professors implicats es van negar a fer la sortida en cotxes particulars com van proposar els alumnes, assegurant que la responsable «d'aquesta negligència és la professora Isabel Salamaña Serra». Segons el relat de l'alumne, «es va oposar totalment a poder oferir solucions alternatives a la sortida, com sí que han ofert altres professors», alhora que afegit que «aquesta professora ha tingut altres actituds negacionistes, com per exemple desprotegir el plàstic dels teclats dels ordinadors de la classe».

La UdG diu que l'actuació de la professora va ser «absolutament correcta»

Aquest és el segon brot de Covid-19 que es registra a la Universitat de Girona, segons va confirmar el rector Quim Salvi. El 'Diari de Girona' ha informat aquest divendres, citant fonts oficials de la UdG, que el cas «s'està abordant des de l'Oficina de Salut Laboral des del primer moment». Des de la Facultat de Lletres de la universitat gironina, s'ha defensat l'actuació de la professora Salamaña, assegurant que havia estat «absolutament correcta».

En aquest sentit, el degà de la Facultat de Lletres, Àngel Quintana, ha assegurat al citat mitjà que l'assignatura 'Pràctiques Integrades de Gestió Ambiental' «es basa en unes sortides i després s'avalua amb un treball», sent «una activitat permesa per les mesures del Procicat». Així mateix, Quintana, que es va reunir aquest dijous amb l'alumne, ha assegurat que «la sortida es va planificar seguint la normativa, amb un bus de 40 places per a 28 alumnes».

Així mateix, el degà de la Facultat de Lletres ha assenyalat que «la sortida no es podia fer amb cotxes particulars, per un tema de seguretat, segons marca l'Oficina de Salut Laboral; i així li ho he explicat a l'alumne quan avui m'ha insistit en la possibilitat de fer la sortida en cotxes particulars».


Comentaris

envia el comentari