Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona parlant amb un motorista en un control policial

Protecció Civil avisa: «La mobilitat d'una comarca a l'altra és una excepció»

Catalunya encara el primer cap de setmana en què es poden realitzar desplaçaments, però sense barrejar bombolles de convivència

Catalunya encara un cap de setmana de llibertat de moviment, amb algunes limitacions que cal tenir molt clares. El Govern va advertir dijous que únicament es poden desplaçar les bombolles de convivència, i que les autoritats realitzarien controls per enxampar totes aquelles persones que no s'adapten a la normativa. En aquest sentit, des del departament d'Interior han insistit en la utilitat del certificat d'autoresponsabilitat per justificar els moviments i evitar les sancions. 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

«La mobilitat d'una comarca a l'altra és una excepció»

Aquest divendres, la subdirectora de Coordinació i Gestió de Protecció Civil (PC) de Catalunya, Imma Solé, ha insistit en la importància de respectar la normativa. «La mobilitat d'una comarca a una altra és una excepció i s'ha de fer amb totes les prevencions», ha advertit Solé, que ha recordat que no es poden barrejar les bombolles. 

«Si ens desplacem, mantinguem-nos dins de la bombolla de convivència, i si tenim contacte amb algú de fora fem-ho amb les mesures preventives: mascareta i espai exterior», ha demanat Protecció Civil, en una intervenció a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Alhora, ha recordat que, per Setmana Santa, hi ha alguns canvis pel que fa a les mesures contra la Covid-19, com és la reducció del nombre màxim de persones en les trobades. «A partir del dia 26, en espais exteriors les trobades seran de quatre persones, i als espais privats només persones que convisquin», ha insistit. 

Campins lamenta que l'Estat esperi fins dimecres per reprendre la vacunació amb AstraZeneca

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, ha lamentat que l'Estat hagi decidit que la vacunació amb AstraZeneca no es reprengui fins dimecres de la setmana vinent. «Alguns països com Itàlia, Alemanya o França vacunaran des d'avui mateix», ha dit a Catalunya Ràdio. La doctora ha alertat que cada dia sense vacunació «és un dia que es perd per evitar morts».

Ha afegit que esperava que l'Agència Europea del Medicament conclogués que la vacuna «és segura» i ha tornat a demanar que es pugui administrar més enllà dels 55 anys, ja que «no hi ha cap motiu que justifiqui mantenir el topall». Campins ha demanat també «molta prudència» en la mobilitat per evitar un repunt després de Setmana Santa.

Campins ha assegurat tenir «por» pel que pugui passar els propers dies, ara que ja es pot trencar el límit de la comarca amb el grup bombolla i també pel que pugui passar durant la Setmana Santa. Ha reconegut que tothom està "emocionalment molt cansat" però ha insistit que si es relaxen les mesures i es tenen contactes de risc els casos de covid tornaran a augmentar, com ha alertat que està passant a països de l'entorn. «Hem de ser molt prudents», ha sentenciat.