Imatge de diversos vehicles de la Guàrdia Urbana de Badalona

El brot de Covid-19 a la Guàrdia Urbana de Badalona s'eleva fins a 22 agents positius i 29 més en quarantena

El sindicat SFP-FEPOL avisa que el 28,6% de la plantilla està de baixa per coronavirus i altres causes

El brot de Covid-19 que es va detectar fa més d'una setmana a la Guàrdia Urbana de Badalona suma aquest dilluns un total de 22 agents positius i 29 agents més en quarantena. En comparació a les xifres de divendres, hi ha un agent infectat més i cinc confinats més. El sindicat majoritari al cos, SFP-FEPOL, lamenta que les 51 baixes per Covid-19 se sumen a una vintena d'agents més que també estan de baixa per altres motius.

Tot plegat, fa que la plantilla de la policia local de Badalona tingui ara com ara un 28,6% menys d'efectius. SFP-FEPOL apunta que s'està resolent la situació a base d'hores extres dels agents en actiu, mentre s'ha reduït el nombre d'assistents a les reunions de planificació com a mesura preventiva. Segons el sindicat, encara no s'ha fet la desinfecció de la comissaria que l'alcalde Xavier Garcia Albiol va anunciar la setmana passada.

Els partits de l'oposició demanen la dimissió de la regidora de Seguretat per «negligència»

Els partits a l'oposició de Badalona ha demanat la dimissió de la regidora de Seguretat, Irene González, per «negligència», pel brot de Covid-19 que s'ha detectat a la Guàrdia Urbana. Davant la complicada situació que això ha provocat al cos, el PSC, GBeC, ERC-Avancem MES, ECP i JxCat forçaran un ple en què demanaran a González que abandoni el càrrec i proposaran reprovar l'alcalde, Xavier Garcia Albiol. Els grups consideren que la situació de la Guàrdia Urbana és «precària i insostenible» i acusen la regidora de posar «en risc» la integritat del cos.

L'oposició ha denunciat que la regidora Irene González no ha informat «degudament» de la situació, que ha deixat més d'una setantena d'agents fora de servei. En aquest sentit, els cinc partits de l'oposició també han afirmat que la titular de l'àrea de Seguretat ha «mentit» sobre els protocols de contenció del virus. Per tot plegat, acusen Irene González d'haver posat «en perill» la ciutadania de Badalona.