Imatge de l'entrada al centre penitenciari de Brians 2

Brot de Covid-19 a la presó de Brians 2: 89 presos i 7 treballadors, contagiats

El centre penitenciari de Sant Esteve Sesrovires té dos mòduls aïllats i sis més en confinament

Important brot de Covid-19 al centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, segons ha anunciat el Departament de Justícia. En aquest sentit, hi ha 89 presos que han donat positiu, vuit dels quals tenen símptomes lleus i la resta són asimptomàtics. Pel que fa als treballadors de la presó, la xifra de contagiats és de set.

Segons ha explicat el Departament de Justícia, ara com ara, al centre penitenciari, hi ha dos mòduls aïllats —amb els presos tancats a les seves cel·les— i sis més en confinament, que poden desplaçar-se per dins el mòdul, però no sortir-ne. En aquest sentit, encara no està clar l'origen del brot de coronavirus que afecta la presó, tot i que els primers casos que es van detectar en un dels torns de la bugaderia.

Justícia ha explicat que la bugaderia no presenta problemes a l'hora de complir amb les seves funcions, però a la cuina sí que hi ha hagut afectacions i el CIRE ha hagut de reforçar el servei.

El 82% dels interns han rebut la vacuna

El Departament de Justícia, que encapçala Lourdes Ciuró, ha assenyalat que des de la direcció del centre penitenciari de Brians 2 s'estan seguint totes les mesures que estableixen els protocols del Departament de Salut. En aquest sentit, també s'ha recordat que el 82% dels interns de la presó ha rebut la vacuna de Pfizer, AstraZeneca o Janssen.

Els interns vacunats amb Janssen i aquells que tenen més de 70 anys començaran a rebre una dosi de reforç a partir del pròxim 15 de novembre, tal com s'està fent amb la població general.

Segons ha explicat l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans, aquest brot de Covid-19 que s'ha detectat a la presó de Brians 2 és el pitjor des de l'inici de la pandèmia. En aquest sentit, l'entitat ha exigit al Departament de Justícia que faci «una explicació detallada i al més aviat possible» de la situació.

Cal recordar que durant la pandèmia, la gran majoria de centres penitenciaris catalans han patit brots de coronavirus, que han afectat tant els presos com els funcionaris, provocant confinaments i suspensions de permisos, entre altres afectacions.