Detectat un brot de Covid-19 a Catalunya amb 13 treballadors afectats

Salut està rastrejant els contactes dels positius per tallar la cadena de transmissió

Pla mitjà on es poden veure dues professionals sanitàries sortint de la carpa que forma el dispositiu especial per detectar casos de covid-19 al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida, el 20 de juliol de 2020
Detectat un brot de Covid-19 a Girona amb 13 treballadors afectats | ACN

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha detectat un nou brot de Covid-19 a les comarques de Girona. Concretament, el brot estaria localitzat a Girona capital i afectaria 13 treballadors d'una empresa que no ha estat especificada, tot i que algunes fonts parlen d'una empresa del sector carni.

Segons les dades presentades per Salut, s'han fet proves PCR a tots els treballadors de l'empresa, que té entre 30 i 40 treballadors en total. De tots ells, 13 persones han obtingut resultats positius, però només una d'elles presentava símptomes lleus, i per tant no ha hagut de ser hospitalitzada. 

Salut ja ha començat a rastrejar els possibles contactes d'aquestes tretze persones per tallar la cadena de transmissió i evitar que el brot s'estengui, motiu pel qual és possible que els contagis per Covid-19 a la zona creixi els pròxims dies.

S'estabilitza la situació a Catalunya

Catalunya va registrar aquest dilluns, 17 d'agost, 1.169 nous casos de Covid-19 confirmats per proves PCR i dues noves defuncions, dades que segueixen en la línia dels últims dies però que han fet augmentar la preocupació. 

Una de les dades que més preocupa de l'últim balanç és que en només 24 hores hi ha hagut 10 nous ingressos a l'UCI fins a arribar als 129 a tot Catalunya. El total d'hospitalitzats, comptant també els que no són a l'UCI, ja és de 642 pacients, 50 més en 24 hores.

A més, la velocitat de propagació del virus, la coneguda com a taxa R0, ha tornat a superar l'1 —concretament se situa en l'1,01— després de diversos dies a la baixa, i el risc de rebrot a tota la regió es manté alt, amb un valor de 147,73, però més baix que fa una setmana (156,99) i que fa dues setmanes (174,68).

Malgrat aquestes dades, n'hi ha altres que fan pensar en una possible millora de la situació. En la setmana que va del 7 al 13 d'agost es van detectar a Catalunya 5.684 casos, un lleuger descens respecte dels 5.931 detectats la setmana anterior i dels 6.523 casos de fa dues setmanes, és a dir, s'observa com les mesures i restriccions que la Generalitat ha anat prenent han funcionat i han fet baixar lleugerament el nombre de contagis. 


Comentaris

envia el comentari