Confinen una quinzena de joves MENAs d'un centre d'emergència de la Garrotxa

Salut farà proves PCR a tots els interns i als educadors demà

Pla detall d'unes de les mostres per a PCR
La resta de la plantilla hi continua treballant | ACN

La quinzena de menors que viuen al centre d'emergència Mas Coll de Dalt de Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) estan confinats després que dos d'ells s'hagin infectat per coronavirus. Aquests dos joves, que van tenir febre, han donat positiu al test PCR. A més, també hi ha dos treballadors que tenen el virus, i que es troben aïllats a casa seva.

La resta, continuen anant a la feina. Aquest dijous, Salut farà proves PCR a tots els interns i als educadors. El centre Mas Coll de Dalt, que es va obrir la primavera de l'any passat, té capacitat per acollir una trentena de joves (majoritàriament, procedents del Marroc o països subsaharians). El gestiona la cooperativa Suara.

L'entitat destaca que, en el dia a dia, s'apliquen totes les mesures de protecció per prevenir la covid-19, tant entre els menors que hi resideixen com també entre la plantilla. Després que s'hagin detectat positius per covid-19 al centre, des d'un primer moment l'entitat ha estat en contacte amb epidemiologia per saber com actuar.

La immigració a Espanya, segons la ministra d'Exteriors

El passat setembre, la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, va justificar la negativa del govern espanyol a acollir refugiats del camp de Moria per la seva pròpia situació com a país fronterer. «Espanya ja està acollint centenars de menors estrangers no acompanyats», va afirmar en un acte de 'El País'. També va remarcar que ja estan acollint a demandants d'asil que arriben a les illes Canàries.

«Espanya entén molt bé el que està passant Grècia», va reblar. González Laya va defensar la creació d'un sistema europeu d'asil «solidari☼ perquè considerava que els països fronterers no poden carregar amb la responsabilitat d'acollir totes les persones que arriben a la Unió Europea.

Paral·lelament, la comissària europea d'Interior, Ylva Johannson, va prometre que Brussel·les donarà suport «en tot el que es pugui» a Espanya davant l'arribada de refugiats i immigrants a les illes Canàries. La comissària europea va reunir-se el passat divendres, 6 de novembrem amb el ministre espanyol d'Interior, Fernando Grande-Marlaska i el president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, per analitzar l'augment d'arribades a l'illa.

Grande-Marlaska va assegurar que des del govern espanyol treballen «diàriament per implementar mesures que alleugin la pressió» que travessa Canàries, i confia que les polítiques de col·laboració amb la Unió Europea enfortiran els mecanismes per lluitar contra les xarxes criminals de tràfic de persones i l'entrada irregular de migrants.

Per la seva banda, Johannson va assenyalar que treballaran des de la cooperació i la col·laboració per fer front a la situació, i va declarar la importància de proveir protecció internacional als refugiats perquè «és una obligació moral i reflecteix els valors de la Unió Europea», tot i que també va advertir que treballaran per trobar la manera d'intensificar els retorns ràpids als països d'origen.


Comentaris

envia el comentari