Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'escut del Barça a la sortida del túnel de vestidors del Camp Nou

Eleccions al Barça: Tots els candidats a presidir el club (actualitzat a novembre de 2020)

Fins a set socis blaugranes s'han postulat ja com a aspirants a les eleccions que se celebraran el pròxim 24 de gener
L'escut del Barça a la sortida del túnel de vestidors del Camp Nou
El FC Barcelona celebrà el pròxim mes de gener les eleccions a la presidència que decidiran el substitut de Josep Maria Bartomeu. | Europa Press

La Comissió Gestora del FC Barcelona va anunciar el passat dijous que les eleccions a la presidència del club seran el pròxim 24 de gener de 2021. Així, gairebé tres mesos després de la dimissió de Josep Maria Bartomeu, els socis blaugranes triaran el seu substitut. De moment, set socis del club han anunciat la seva intenció de presentar-se a les eleccions del Barça —Víctor Font, Toni Freixa, Augustí Benedito, Jordi Farré, Pere Riera, Lluís Fernández Alá i Xavier Vilajoana—, tot i que s'espera que també facin un pas endavant en els pròxims dies l'expresident del club, Joan Laporta, l'expresident de la CEOE, Juan Rosell, i l'exdirectiu Emili Rousaud.

El primer tall entre aquests aspirants arribarà amb la recollida de 2.257 signatures de suport dels socis, així com l'aval de poc més de 124 milions d'euros, el 15% del pressupost del club de la temporada 2020/2021, xifrat en 828 milions d'euros. En aquest sentit, cal destacar que Xavier Vilajoana, únic candidat continuista, no hauria d'avalar en ser membre de la darrera junta directiva. No es descarta tampoc que abans d'aquest tràmit hi hagi aliances entre els diferents precandidats.

Víctor Font

Nascut l'any 1972 a Granollers, Víctor Font és el precandidat que fa més temps que treballa el seu projecte. El CEO i fundador de Delta Partners Group, va meditar presentar-se a les eleccions de 2015, però finalment va desistir. Aquest mateix dilluns ha anunciat que el periodista Antoni Bassas serà el número 2 de la seva candidatura.

Fa més de dos anys que Font treballa en la seva candidatura, fent presentacions arreu de Catalunya del seu projecte 'Sí al futur'. Fa pocs dies va anunciar la incorporació de Toni Nadal, tiet i exentrenador de Rafa Nadal, mentre que fa temps que va comunicar que Xavi Hernández serà la seva pedra angular en l'àmbit esportiu.

Joan Laporta

Després de dies d'incertesa, qui va ser president del Barça entre 2003 i 2010 torna a presentar-se a les eleccions, després d'haver-ho fet ja l'any 2015 i perdre davant de Josep Maria Bartomeu. Nascut el 1962 a Barcelona, Laporta busca la seva segona etapa al Camp Nou i oficialitzarà la seva candidatura el proper dijous, 26 de novembre, segons ha avançat 'RAC1'.

Laporta va obtenir a les darreres eleccions un 33,03% dels vots i ara pretén tornar a la presidència del Barça en un moment crític financerament per a l'entitat i de molts dubtes a escala esportiva que, com al 2003, voldria redreçar.

Toni Freixa

Nascut a Barcelona l'any 1968, Freixa, advocat de professió, ha treballat amb els tres darrers presidents del Barça. Va ser un dels companys de viatge de Joan Laporta l'any 2003, tot i que dos anys després va deixar el seu càrrec. Posteriorment va incorporar-se a la candidatura de Sandro Rosell, sent directiu del club fins al juny del 2015 —els darrers mesos amb Bartomeu com a president.

Es va presentar a les eleccions a la presidència de l'any 2015, obtenint 1.750 vots i sent el candidat menys votat. Des de llavors és un habitual comentarista sobre l'actualitat del Barça als mitjans de comunicació.

Jordi Farré

Aquest enginyer i empresari nascut fa 45 anys a l'Hospitalet de Llobregat ha guanyat visibilitat i rellevància en l'entorn blaugrana després de ser l'impulsor del vot de censura que va provocar la dimissió de Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva.

El d'enguany serà el segon intent de Farré, ja que l'any 2015 va ser precandidat a les eleccions a la presidència del FC Barcelona, però no va aconseguir passar el tall de les signatures.

Agustí Benedito

Nascut l'any 1964 Barcelona, és empresari de professió i aquest serà el tercer procés electoral a la presidència del Barça que afronta. Benedito va ser candidat l'any 2010 i l'any 2015, quedant en segona i tercera posició respectivament.

L'any 2017, Benedito, juntament amb Lluís Geli, va impulsar un vot de censura contra Josep Maria Bartomeu pel pacte del president amb la Fiscalia pel 'cas Neymar', però no va aconseguir les signatures necessàries per votar la moció de censura.

Lluís Fernández Alá

Lluís Fernández Alá és un barceloní de l'any 1967, és un dels precandidats més desconeguts pel soci culer. Empresari molt lligat a Sant Cugat, va anunciar la seva voluntat de presentar-se a les eleccions el passat mes de maig.

Segons va assegurar en la seva presentació, treballa en el seu projecte des de fa molt de temps, mentre que en una entrevista radiofònica va reconèixer que es va presentar a les primàries de Demòcrates per Catalunya a les eleccions municipals de l'any 2019.

Pere Riera

Empresari del sector químic i immobiliari, va néixer l'any 1966 a Barcelona. Pere Riera va manifestar la seva voluntat de presentar la seva precandidatura el passat 30 d'octubre.

Riera va anunciar que, si arriba a la presidència, aixecarà catifes perquè tothom conegui la veritable situació econòmica del club.

Xavier Vilajoana

Directiu del Barça fins fa menys d'un mes, ha estat el darrer a fer pública la seva precandidatura, en un acte públic el passat dijous. Xavier Vilajoana (Barcelona, 1973) és empresari del sector immobiliari i enginyer industrial, té una vinculació especial amb el Barça, ja que va ser jugador de la pedrera a finals dels anys 80 i principis dels 90, així com del primer equip de futbol sala entre 1997 i 2001.

Ha treballat amb Joan Laporta (2003-2005), Sandro Rosell (2010-2014) i Josep Maria Bartomeu (2014-2020). Aquesta serà l'única candidatura continuista, tot i que Vilajoana es va desmarcar d'aquesta definició, assegurant que cap dels directius de l'anterior junta directiva estarà en la seva candidatura.