L'escut del Barça a la sortida del túnel de vestidors del Camp Nou

Les eleccions a la presidència del Barça seran el 24 de gener

La junta gestora anuncia també que els comicis seran descentralitzats per la Covid

Ja hi ha data. Carles Tusquets, president de la Comissió Gestora que aquests dies està al capdavant del F.C. Barcelona, ha decidit que les eleccions a la presidència del Barça siguin el 24 de gener de 2021.

Segons ha avançat RAC1, però, aquestes se celebraran de manera descentralitzada per la incidència de la Covid-19 a Catalunya. Això sí, hi haurà un únic dia de votació i no dos, com així s'havia assegurat que podia passar en primera instància. Tusquets posa data així a una data de les eleccions que s'estava demorant més del previst després que l'anterior president, Josep Maria Bartomeu, decidís plegar un dia abans de la data de venciment de la convocatòria de la moció de censura. 

Tot i això, Gerard Figueres, Secretari General de l'Esport, encara no descarta que la votació es pugui perllongar durant dos dies. Això si, el que sí que es descarta és la votació per correu, ja que aquesta no està contemplada a la llei de l'Esport. 

En els pròxims dies s’acabaran d’aclarir els detalls de la votació

La cúpula del club es reunirà durant els pròxims dies per acabar d’acordar com seria aquesta votació. Anteriorment el Barça havia decidit instal·lar punts dins del territori català, però també fora, encara que no se sap si aquesta serà la tècnica que seguiran en aquesta ocasió.

D’aquesta manera, sembla que el proper 24 de gener el FC Barcelona s’enfronta a un dels seus dies més decisius. Després de la polèmica marxa de Bartomeu, el club busca ara un nou president que millori una imatge que l’expresident ha tacat durant els últims anys. El 24 de gener és diumenge i el FC Barcelona estarà jugant un partit de Lliga a Elx contra  l’equip local.

Condicions per a presentar-se a la presidència blaugrana

Ser candidat com a president del FC Barcelona no és senzill: aquells qui desitgin la feina hauran d’aconseguir un mínim de 2.257 firmes de socis per a poder presentar-se als comicis com a candidats, a més d’un aval de 125 milions d’euros.

Per ara no falten candidats que vulguin unir-se a la llista de místers blaugrana i s’han comptabilitzat fins a vuit possibles presidents: Toni Freixa, Agustí Benedito, Pere Riera, Jordi Farré, Víctor Font Lluís Fernàndez Ala, Juan Rosell o Xavier Vilajoana. A banda d’aquests noms que ja ressonen, sembla que Joan Laporta podria presentar-se novament en els pròxims dies per intentar tornar a la presidència que un dia li va pertànyer.