YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Simón es pronuncia sobre el Nadal i demana «trobar els mecanismes adequats»

L'epidemiòleg apunta que «les persones majors no poden estar aïllades»

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i Fernando Simón en una roda de premsa a la Moncloa
El govern espanyol ha compartit el balanç diari de la pandèmia a l'Estat | Europa Press

Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), ha tornat a parlar aquest dijous sobre les festes nadalenques, i ha apel·lat a «trobar els mecanismes adequats» per a evitar la marginació de persones majors, sobretot aquelles que es troben en residències.

Així ho ha expressat en la roda de premsa d'aquest mateix dijous. L'epidemiòleg del Ministeri de Sanitat ha apuntat que «l'aïllament social és tan dur, tan greu i tan contraproduent com el coronavirus», ja que cal cuidat la salut emocional. Simón ha precisat que «després del que es va viure en la primera ona amb els nostres majors i de forma més clara amb els majors en residències, ningú en el seu sa judici minimitzaria els riscos en aquests grups poblacionals», tot i això, i davant la situació excepcional que estem vivint, demana evitar una possible marginació.

Així les coses, l'epidemiòleg ha volgut deixar clar que cal «ser capaços de combinar diversos aspectes», ja que «les persones majors no poden estar aïllades», però ha insistit que «tota l'activitat, recomanacions i la prudència» que cal tenir de cara a Nadal «s'haurà de traslladar també a les residències».

«L'aïllament social és tan dur, tan greu, tan contraproduent com el coronavirus», ha volgut emfatitzar l'expert, qui a més assegura que «cal trobar mecanismes, que ja n'hi ha, per a protegir a aquestes persones sense arribar a aïllar completament de la societat perquè això tampoc és bo per a ells», i menys en unes dates tan assenyalades. «Òbviament hem d'extremar precaucions en aglomeracions, festes, etc., però el que no podem és apartar del món o marginar del món als majors; hem de trobar els mecanismes adequats sense que els tinguem marginats», ha conclòs.

Com podria ser Nadal aquest any?

Diversos experts ja s'han pronunciat respecte com creuen que seran les festes nadalenques. En un context marcat per una crisi sanitària a causa del coronavirus, són moltes les famílies que no veuen clar com es podran fer les reunions i celebracions en aquests dies tan assenyalats sense posar a ningú en risc.

Un expert, en concret el metge i usuari @donni_69 a Twitter ha llançat un avís sobre què succeirà en els pròxims mesos respecte a la pandèmia. Després que aquest fos un dels pioners en pronosticar que viuríem una pandèmia -i no es va pas equivocar-, ara assegura que amb les restriccions actuals baixarà la incidència del virus i tornarem a una certa normalitat per Nadal, per la qual cosa, des del seu punt de vista, podrem celebrar unes festes «gairebé normals».

Tot i això, és probable que la incidència de casos no baixi quasi al 0 com va passar al juny, apunta, però creu que sí que ho farà suficient perquè  no hi hagi tanta saturació als hospitals i les UCI, i la gent pugui tornar a portar una vida més o menys normal. Ara bé, el pneumòleg adverteix que les reunions la relaxació de les mesures que s'espera que tingui lloc per Nadal, juntament amb les reunions socials, i familiars, sopars d'empresa i desplaçaments que hi haurà amb més ganes que mai, provocarà que al gener i febrer hi hagi una tercera ona en la qual probablement tornarem a estar en aquesta situació.


Comentaris

envia el comentari