Dos sanitaris es creuen als passadissos d'un hospital

Un hospital català en tensió per un brot de Covid-19 a la planta d'oncologia

L'Hospital Arnau de Vilanova ha activat els protocols establerts i, a més de confinar els malalts, també hi farà un cribratge

Alerta en un hospital català per un brot de Covid-19 en una de les seves plantes. Concretament, segons ha avançat el diari 'Segre' i han confirmat fonts pròximes al centre sanitari, es tracta de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, que ha detectat un brot de coronavirus en una de les ales de la segona planta de les seves instal·lacions, concretament a l'àrea d'hospitalització de la planta d'Oncologia.

El citat mitjà ha informat que el brot, l'origen del qual es desconeix, ha afectat una desena de persones, entre pacients i professionals sanitaris. Davant aquesta situació, l'hospital lleidatà ha activat els protocols establerts per a aquests casos, Així, s'ha aïllat la planta afectada, s'ha confinat els malalts i està previst fer un cribratge amb proves de detecció del virus.

Es desconeix l'origen del brot

En declaracions al diari 'Segre', fonts hospitalàries han explicat que es desconeix l'origen d'aquest brot de coronavirus a la segona planta de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. «Pot ser tant per un pacient que ingressa o un acompanyant o un sanitari que està covant el virus i desconeix que està infectat», han assegurat aquestes fonts

En aquest sentit, des de l'hospital lleidatà s'assegura que es prenen les màximes mesures de protecció, però que «de la mateixa manera que hi ha moltíssims contagis a la societat per la variant òmicron, també pot donar-se a l’hospital».

Segons els sindicats, arran del brot de Covid-19 s'han incrementat les derivacions de pacients a l'Hospital de Santa Maria. Cal recordar també que el centre sanitari de la capital del Segrià té, ara com ara, més d'un centenar de professionals de baixa a causa del coronavirus.

Prop de 1.500 nous contagis a la regió sanitària de Lleida

En les darreres 24 hores, a la regió sanitària de Lleida s'han confirmat 1.449 nous casos de Covid-19, situant el total des de l'inici de la pandèmia en 77.635. La bona notícia és que no s'ha registrat cap nova defunció a causa del coronavirus en les darreres 24 hores.

El risc de rebrot a la regió sanitària de Lleida puja 361 punts, fins als 4.248, mentre que la velocitat de propagació del virus, l'RT, és d'1,19, quatre centèsimes més que en el darrer balanç. Pel que fa a la pressió hospitalària, hi ha 100 persones ingressades, dues més que fa 24 hores.