Imatge de la botiga de Decathlon Tarragona a Les Gavarres

Brot de Covid-19 en un Decathlon de Catalunya: 14 treballadors han donat positiu

El Departament de Salut fa aquest dijous un cribratge massiu entre tota la plantilla per descartar nous casos

El Departament de Salut ha confirmat un brot de Covid-19 a les comarques de Tarragona amb 14 positius confirmats entre els treballadors de la botiga Decathlon de Tarragona, ubicada al polígon de Les Gavarres. Segons ha avançat aquest dimecres el 'Diari de Tarragona' i ha pogut confirmar 'TarragonaDigital', aquest dijous es farà un cribratge de proves PCR a tota la plantilla de l'establiment de venda de material esportiu per tal de descartar nous positius.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Decathlon Tarragona es manté obert al públic i segons el director de la botiga la seguretat dels treballadors i dels clients està garantida. En aquest sentit, segons apunta el 'Diari de Tarragona', alguns treballadors de l'empresa s'han queixat perquè el protocol anti-Covid no ha funcionat, alhora que han denunciat que des del passat 21 de maig, quan es va notificar el primer cas, només s'han realitzat tests d'antígens a la plantilla.

A banda del cribratge entre la plantilla que es realitza aquest dijous, el Departament de Salut, des de la unitat de vigilància epidemiològica i en col·laboració amb el servei de riscos laborals de Decathlon, està fent un seguiment del cas.

Apunten a un sopar entre treballadors com a origen del brot

El primer cas positiu es va comunicar el passat divendres 21 de maig, amb inici de símptomes el dia 17. Algunes fonts consultades pel citat mitjà apunten a un sopar de treballadors, fora de l'horari laboral de la botiga, com a origen del brot, alhora que fonts no oficials de l'empresa han explicat que alguns dels empleats haurien contagiat familiars i que les xifres del brot serien superiors als 14 positius detectats fins ara.

En declaracions al citat mitjà, el director de la botiga, Hector Bernad, ha assegurat que «la seguretat i salut dels clients i de la plantilla està totalment garantida», alhora que ha afegit que des de Decathlon Tarragona «estem en contacte permanent amb les autoritats sanitàries».