Imatge del SEM en una actuació a Barcelona.

Detecten un brot amb 56 afectats en campaments d'estiu a Catalunya

El brot, detectat al Berguedà, afecta 56 persones, entre monitors i infants d'edats compreses entre els 6 i 16 anys

L'Agència de Salut Pública investiga cinc brots de gastroenteritis en tres zones d'acampada de Gósol (Berguedà) que, fins ara, ja afecten 56 persones amb infants d'edats compreses entre els 6 i 16 anys. 

A més d'alguns monitors dels agrupaments. Es treballa amb la hipòtesi que l'origen del contagi hagi estat degut a la contaminació de les aigües. Tots els exposats, un total de 151 persones, han retornat als seus domicilis i s'ha resolt tancar els tres punts d'acampada per precaució. 

A més, també s'han pres mostres d'aigua dels punts que s'investiguen. La coordinació i investigació del brots ha comptat amb el suport de tots els agents del territori: Salut Pública, Ajuntament, Consell Comarcal, Atenció Primària, SEM i l'Hospital de Berga.

Ja va passar quelcom similar a Terrassa 

A principis d'estiu, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut va obrir una investigació després de registrar un brot de gastroenteritis en dos casals d'estiu a la ciutat de Terrassa (Vallès Occidental). 

Els menors participaven aquest estiu en un casal municipal i en un altre de titularitat privada. Segons van detallar fonts de Salut, cap dels afectats presentava simptomatologia greu, concretament dolor abdominal i diarrea sobretot, i algun cas es van registrar vòmits o febrícula. 

Les mateixes fonts detallaven que molts dels afectats no van precisar assistència sanitària. la investigació del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès se centra en els vessants tant epidemiològic com alimentari.