Detecten un brot de legionel·losi que ha afectat quatre persones a Sant Cugat del Vallès

Tres continuen hospitalitzades, una d'elles a l'UCI
Els brots de legionel·la acostumen a ser més habituals a l'estiu | Cedida

Detectat el primer brot de legionel·la d'aquest estiu a Catalunya. Quatre persones haurien estat afectades per legionel·losi en els darrers dies a Sant Cugat del Vallès. Concretament, els contagis s'haurien produït entre el 3 i el 21 de juny, segons fonts del Departament de Salut recollides per 'Tot Sant Cugat'. Entre els afectats, un ja hauria estat donat d'alta mentre que els altres tres continuen a l'hospital, dos a planta i el tercer a l'UCI però estable.

 

Salut va obrir una investigació —tant epidemiològica com ambiental— quan es va produir el primer cas. Els esforços se centren a acotar la zona on es podria haver produït el contagi. S'estan realitzant les inspeccions necessàries en un perímetre d'uns dos quilòmetres. 

 

L'Ajuntament ja ha dut a terme les tasques de desinfecció i neteja

La primera mesura que es va prendre és dur a terme una neteja i desinfecció de totes aquelles instal·lacions d'alt risc de la zona on es van recollir mostres. Aquestes inclouen torres de refrigeració, aires condicionats o instal·lacions d'aigua calenta sanitària.  

 

AIRE CONDICIONAT
Els aires condicionats acostumen a ser un dels principals focus de contagi | CatalunyaDiari

 

Entre l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i el departament de Salut han fet també la neteja i desinfecció sobre les instal·lacions de baix risc públiques, com els sistemes de neteja viària i els regs automàtics de parcs i camps esportius.  A més, també s'ha actuat sobre els ruixadors que es troben dins de la zona afectada.

 

S'espera que en els pròxims dies s'obtinguin els resultats de les anàlisis que haurien d'ajudar a localitzar l'origen del brot. Cal recordar que la legionel·losi és una malaltia ambiental causada per un bacteri que no es transmet entre les persones, sinó a través de la inhalació de vapor d'aigua o aerosols.

   

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari