Un brot detectat a la residència Sant Francesc de Santpedor afecta deu residents

Quatre dels positius han estat traslladats a l'hospital de Sant Andreu de Manresa

Imatge detall de dos persones majors agafant-se les mans
Un brot detectat a la residència Sant Francesc de Santpedor afecta deu residents | Pixabay

La residència per a la gent gran Sant Francesc de Santpedor, al Bages, s'ha vist afectada per un brot de coronavirus que afecta un total d'11 persones, 10 de les quals residents. Segons han informat fonts de Salut a l'ACN, quatre dels usuaris han estat traslladats a l'Hospital de Sant Andreu de Manresa

Es el segon brot que pateix la residència 

El brot va ser detectat el passat 30 de desembre i es tracta del segon que pateix la residència, que ja va tenir-ne un a l'inici de la pandèmia, i que actualment té 90 usuaris. 

En paral·lel, l'altre residència de Santpedor, l'Onada, on hi va haver un altre brot aquest desembre, ja no té cap positiu.

El risc de rebrot augmenta 80 punts a la Catalunya central

La pandèmia del coronavirus està disparada, i les comarques de la Catalunya central no són una excepció. En aquest sentit, en les últimes 24 hores el risc de rebrot a la zona ha augmentat 80 punts, fins a situar-se en la xifra de 622. 

D'altra banda, la velocitat de reproducció de la Covid-19 també ha pujat fins a 1,22, el que suposa un augment de 13 centèsimes. En total, hi ha 198 persones ingressades a la regió. Cal destacar que el 10,69% de les proves que es duen a terme donen positiu, i que la taxa de confirmats per proves PCR/TA és de 264 per cada 100.000 habitants.

El balanç total de casos confirmats a través d'una prova PCR o tests d'antígens és de 27.934 a la Catalunya central, 87 dels quals s'han detectat al llarg de les últimes 24 hores. La xifra total, però, s'eleva fins a les 31.132 persones si es sumen els resultats de les altres proves. 

En les últimes 24 hores, a més, s'han declarat sis noves morts, elevant la xifra total de víctimes a la zona de 1.971. 


Comentaris

envia el comentari