Professionals d'un equip de prevenció epidèmica a la Xina

Nou gran brot de la soca britànica a Espanya: Més de 60 casos en un gimnàs

Demostra com es transmet amb extrema rapidesa

Ja fa setmanes que s'avisa de la facilitat de contagi que tenen les noves soques com la britànica. Tot i que és cert que els casos confirmats fins ara a Espanya són uns pocs centenars, la realitat és que Sanitat ja parla que pels menys suposen el 25% dels casos.

I la capacitat de transmissió que té aquesta nova variant del coronavirus es demostra amb el brot detectat en un gimnàs a Espanya, concretament a la ciutat biscaïna de Barakaldo. Fins 62 persones haurien donat positiu, essent casos vinculats a l'brot originat al centre esportiu, que porta tancat des de fa 12 dies.

Avui les autoritats sanitàries basques, concretament el viceconseller de Salut José Luis Quintanas i el subdirector de Salut Pública i Addiccions, Koldo Cambra, confirmaven que tots els casos són de la variant britànica de virus.  Aquests confirmen que el brot s'ha produït en tot just uns dies «una acumulació important de casos». Al llarg d'aquestes jornades s'han fet controls i proves a 206 persones de les que 144 haurien donat negatiu. Davant la ràpida expansió d'aquests casos, s'ha volgut recordar com cal «observar i tenir cura» tota mesura de seguretat en qualsevol lloc.

L'alcaldessa de la localitat, Amaia del Campo, confirmava que des de fa dies s'estan prenent les mesures necessàries. Aquest mateix divendres, s'estava tornant a desinfectar el gimnàs i els amos esperen poder reobrir la setmana que ve.

Confirmen que van decidir tancar-lo després de detectar positius entre els seus treballadors

Tot i que l'alcaldessa no volia parlar sobre el centre afectat —«és irrellevant i no vull estigmatitzar ningú» afirmava a la cadena SER—, la cadena de gimnasos a la qual pertany, Brooklyn Fitboxing Internacional ha emès un comunicat confirmant que es tracta d'una de les seves franquícies.

Expliquen que lamenten els fets i que han obert una investigació per aclarir el possible origen del brot. Per aquest mateix motiu, diuen que «hem sol·licitat a el Govern basc que se'ns proporcioni tota la informació disponible al respecte».

A més expliquen que el brot podria no haver-se donat exclusivament entre clients del gimnàs: «Segons les dades proporcionades per la Cambra hi hauria 62 positius, però estem pendents de verificar quants d'aquests són usuaris de centre».