Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una carpa de suport al carrer per la crisi del coronavirus

Detecten un brot entre els treballadors i familiars una empresa de neteja de residus a la Costa Brava

Els afectats tenen símptomes lleus o són asimptomàtics i es troben confinats als seus domicilis

Imatge d'una carpa de suport al carrer per la crisi del coronavirus
L'Ajuntament assegura que el brot està controlat | Catalunya Diari

Blanes ha registrat un brot de Covid-19 que afecta 12 treballadors i dos familiars  de l'empresa de recollida de residus i neteja Nora, segons ha informat l'Ajuntament de Blanes

El consistori ha explicat que aquest dimarts al vespre el Departament de Salut va informar que l'Agència de Salut Pública i els Serveis Assistencials de Blanes estan investigant i contenint un brot de SARS-CoV-2 al municipi. Per contenir el brot i evitar la propagació a més persones, s'ha aïllatl'entorn dels treballadors afectats. Els treballadors amb covid tenen símptomes lleus o no en tenen, evolucionen favorablement i estan confinats als seus domicilis.

PCR a una trentena de treballadors

El brot es va detectar a finals de la setmana passada. Llavors es van fer PCR a una trentena de treballadors i una dotzena va donar positiu. L'Ajuntament ha explicat que està previst fer més proves de detecció entre altres empleats a manera de triatge.

Els centres de salut de la zona i l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona estan fent un seguiment als casos i als seus contactes per evitar la propagació del coronavirus, que de moment, «està controlat».

Incorporació d'altres treballadors per no afectar al servei

L'Ajuntament de Blanes ha informat que s'ha posat al costat de Salut i de la direcció de l'empresa Nora, participada pel Consell Comarcal de la Selva i el mateix ajuntament, per donar el suport que necessitin.

D'altra banda, s'han incorporat operaris d'altres centres de treball de la mateixa empresa a Blanes perquè el servei no es vegi afectat.

Salut assegura que la situació del coronavirus a Catalunya és «estable»

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dimarts que la incidènciaacumulada de nous casos positius de coronavirus i la velocitat de propagació de la malaltia s'ha estabilitzat «en tots els territoris» de Catalunya.

No obstant això, ha insistit a «no baixar la guàrdia» en roda de premsa al costat de la consellera de Salut, Alba Vergés, i el coordinador de la unitat de seguiment del Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.

La incidència acumulada de casos nous és la suma de positius confirmats de les dues últimes setmanes i, combinada amb la velocitat de propagació  de la malaltia, s'obté la taxa de risc de rebrot de la pandèmia que hi ha actualment.

Per regions sanitàries, ha comentat que a Lleida la velocitat de propagació de la malaltia està per sota d'1 i també està disminuint la incidència acumulada «gràcies a l'esforç de la ciutadania» i a les mesures restrictives de mobilitat.

No obstant això, ha recordat que és la regió en la qual els indicadors «estaven més alts» i ha remarcat que segueix en un nivell 4 de control epidemiològic amb transmissió comunitària i impacte assistencial rellevant tant en l'atenció primària com en hospitals.