Imatge de pluges al País Valencià.

Arriba un brusc canvi de temps a tot Catalunya: últimes hores de bones temperatures

A partir del divendres, important canvi de temps: baixada de les temperatures, vent de nord, ruixats i tempestes

Boom. Ja ha arribat l'hora, canvi de temps. Ara sí, no els enganyem: és l'hora de desfer-se de les mànigues curtes i de treure la pols a les jaquetes, les botes i les bufandes. Sembla que, definitivament, arriba el fred generalitzat a Catalunya. El dia D és ben a prop.

Serà, de fet, d'aquí a poques hores. Aquest dijous al vespre, 17 de novembre, tindrem la primera mostra de la baixada de les temperatures i del canvi de temps que arriba. El Meteocat ha emès avisos per ruixats a la Val d'Aran, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Solsonès i la Noguera. Serà un primer tastet. Perquè el canvi —important, segons el Meteocat— arribarà a partir de divendres. 

Un còctel de ruixats, vent i baixada de les temperatures

És el que ens espera a partir del divendres, 18 de novembre. El canvi de temps a Catalunya estarà conformat per un còctel explosiu. Vent de nord, Tramuntana i Mestral pels dos extrems del país, nevades a la cara nord del Pirineu i ruixats i tempestes a les comarques de Barcelona i Girona

I tots aquests fenòmens, com no podia ser d'altra manera, portaran el que serà —de totes totes— l'evidència del canvi de temps que s'espera: una baixada definitiva de les temperatures. 

De fet, segons el Meteocat i TV3, les temperatures a partir de divendres se situaran fins i tot per sota del que tocaria per ser novembre. 

Divendres de ruixats a mig país

De fet, l'única treva la tindran al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. A la resta del país hi plourà, com en el cas de les comarques de Barcelona, la Catalunya Central i Girona; o hi nevarà, com en el cas del Pirineu. 

A més a més, s'espera que, a partir de la tarda, en aquestes comarques els ruixats siguin localment intensos i vagin acompanyats de tempestes. 

A l'espera d'un cap de setmana de més fred

Dissabte i diumenge estaran marcats pel vent. L'arribada del vent de nord; de tramuntana i mestral faran que les temperatures disminueixin a tot el país. A més a més, tant dissabte com diumenge, la Catalunya Central, les terres de Ponent i al Pirineu es llevaran amb glaçades.