Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

Budó demana a Moncloa que no veti l'autodeterminació ni l'amnistia a la taula de diàleg

La portaveu del Govern avisa que no té «cap sentit» que a l'espai de negociació no s'hi pugui parlar de tot

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat a la Moncloa que no veti l'autodeterminació ni l'amnistia de l'ordre del dia de la taula de diàleg. Durant la roda de premsa d'aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, la consellera ha avisat que no tindria «cap sentit» que en aquest espai de negociació entre Generalitat i l'Estat s'hi pugui parlar de tot, menys dels dos temes que el Govern considera més prioritaris.

Budó ha recordat que ara són els dos gabinets els qui treballaran per consensuar la propera reunió, que ha de tenir lloc a Barcelona i sense els presidents Quim Torra ni Pedro Sánchez. El Govern la vol celebrar «quan abans millor», però prioritza l'ordre del dia.

El Govern aprova un decret perquè les entitats esportives puguin celebrar assembles telemàticament

En un altre ordre de coses, el Govern ha aprovat aquest dimarts un decret llei que habilita les entitats esportives de Catalunya a utilitzar mitjans electrònics per reunir-se i que els seus òrgans de govern puguin prendre acords en els casos d’assemblees ordinàries, reunions i renovació de mandats de les juntes de govern, sempre que els seus estatuts no ho prohibeixin expressament.

L'executiu català ha fet la intervenció normativa immediata que introdueix un nou article a la Llei de l'esport per «garantir el funcionament de les entitats esportives» durant la covid-19. Les entitats esportives també podran prendre acords sense reunió encara que els estatuts no ho prevegin. Podran celebrar-se assembles generals a distància però no podran modificar els estatuts.

Segons ha explicat el Govern, tampoc es podran modificar els reglaments de les entitats, escollir membres de la junta directiva, aprovar el vot de censura, acordar la transformació, la fusió o l'escissió o dissoldre l'entitat. El decret llei aprovat habilita les juntes directives de les entitats a adoptar acords sobre les mesures que permetin garantir el funcionament essencial de l’entitat com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19 en el supòsit que no sigui possible la realització de les reunions de l’assemblea general a distància.

«Les federacions esportives també podran adoptar les mesures que estimin necessàries sobre el calendari de competició esportiva corresponent a la temporada 2020-2021, que desplegaran els seus efectes a partir de la data de la seva aprovació», apunta l'acord.