La consellera Meritxell Budó en roda de premsa amb la senyera al darrere

Budó, sobre les restriccions: «Ho tancaríem tot si ens ho poguéssim permetre»

La portaveu del Govern reclama «consciència» a la ciutadania i no sortir de la comarca «si no és necessari»

«Potser ho tancaríem tot si ens ho poguéssim permetre». Són paraules de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, aquest dissabte a Catalunya Ràdio. La consellera en funcions de la Presidència ha valorat les noves restriccions que va anunciar ahir l'executiu, i ha defensat que totes les mesures tenen l'aval sanitari. Budó ha tornat a reclamar «consciència» a la ciutadania i no sortir de la comarca «si no és necessari».

Budó defensa que el confinament municipal hagi passat a ser comarcal

«Un pot fer totes les excepcions del món, però també ha de ser conscient del que s'està fent quan es mou», ha argumentat. La consellera també ha defensat l'ampliació perimetral a l'àmbit comarcal ja que «poder anar a un destí fix ja estava permès» i hi havia un increment de trànsit els dijous i els dilluns, tal com ha apuntat.

La consellera ha asseverat que el Govern està mobilitzant «tots els recursos» que pot per acompanyar els sectors afectats. D'altra banda, ha exigit a l'Estat que apliqui ja un pla de xoc suficient, i ha recriminat que la Moncloa no estigui aportant tota la despesa que caldria per donar les ajudes suficients per pal·liar la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia del coronavirus.

Alejandro Fernández ataca les darreres restriccions del Govern

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha denunciat que les noves restriccions sobre per la restauració i l'oci son «una salvatjada i una injustícia». En una piulada d'aquest dissabte al matí, Fernández ha afegit que les mesures que va anunciar el Govern ahir son un «atac» als sectors. El cap de files dels populars ha afegit hi ha hagut tancaments en altres comunitats autònomes més «curts i puntuals», però que en cap altre territori hi ha hagut un «atac» com el que denuncia a Catalunya.

Els comerciants i restauradors encaren amb «incertesa» l'últim cap de setmana abans de les noves restriccions. Bars i restaurants critiquen que el Govern freni el Nadal i les botigues es conformen amb evitar «l'estocada final».