Imatge panoràmica de la ciutat de Barcelona amb la Torre Glòries o Agbar a la dreta

Burger King compra el McDonald's de la ronda Litoral de Barcelona per 4,5 milions d'euros

L'operació s'ha tancat aquest dilluns en una subhasta

Milionària transacció entre dues de les cadenes de menjar ràpid més important d'hamburgueses. Segons detalla Crónica Global, Burger King ha comprat el McDonald's situat a la ronda Litoral de Barcelona. La companyia ha pagat 4,5 milions d'euros per aquest concorregut local de restauració en una subhasta celebrada aquest dilluns a la Delegació Especial d'Economia i Hisenda de Barcelona.

Tal com indica el citat mitjà, l'actual operador del local té dret a una adquisició preferent si iguala el preu amb el qual s'ha tancat el procés tot i que ja ha advertit que serà difícil igualar l'oferta. Aquesta operació per part de Burger King Spain ha estat possible gràcies a la venda de patrimoni de l'Estat per un valor de 70 milions d'euros, que ha tingut lloc a la seu del ministeri a Via Augusta.

A la subhasta hi ha hagut dos interessats encara que el rival de Burger King no ha pogut fer res davant la seva oferta, de 4,5 milions d'euros. El preu de sortida ha estat d'1 milió d'euros per un local que es troba de pas quan s'accedeix del Poblenou a la platja del Bogatell. Aquest s'afegeix a un local de menjar per portar que es pot accedir en cotxe. 

Actualment, la compra per part de Burger King està pendent de confirmar per part de la delegació d'Economia. Després quedarà pendent el pagament, que la companyia ha promès que serà al comptat, i de si algú recorre el concurs. 

 

La meitat de les botigues dels eixos comercials de Barcelona preveu tancar el negoci aquest 2020

El 95% dels comerços dels eixos comercials del Barcelona han tancat l'estiu amb números vermells. Així ho demostra una enquesta de la Unió d'Eixos Comercials i Turístics, Barcelona Oberta, que aplega les 20 principals zones turístiques de la ciutat. Segons l'informe, el 64% dels empresaris que han tancat el tercer trimestre amb pèrdues, han notat una davallada de més de la meitat de la facturació en relació amb l'any passat.

En aquest context, el 50% dels enquestats preveu tancar el negoci abans d'aquest 2020. Pel que fa a les cadenes comercials adherides a Barcelona Oberta, el 19% té previst fer noves obertures, el 41% afirma que es mantindrà igual, i un 40% més té previst tancar un establiment o més d'un abans d'acabar l'any. El 48% dels comerciants i empresaris ha afirmat que el pla de mobilitat de l'Ajuntament els ha afectat negativament a la seva activitat comercial.