Foto d'unes mans agafant un cupó de loteria

Es busca el guanyador de la loteria: té 24 hores per cobrar els diners

Segons l'estadística, cada any hi ha milers de milions en premis de loteria no reclamats

El guanyador d'un premi de la loteria de Florida valorat en 175.000 dòlars té fins dissabte per reclamar els diners. Així ho ha anunciat l'administració del sorteig, segons la qual el guanyador encara no s'hi ha presentat. El termini per reclamar els diners expira d'aquí a poques hores.

Segons s'ha conegut, el cupó guanyador es va vendre en una botiga de queviures de la ciutat d'Orlando. La Loteria de Florida ha confirmat que algú va comprar una participació premiada amb 175.000 dòlars. Tot i la suculenta quantitat, el premi segueix sense ser reclamat.

El premi correspon a la loteria Fantasy 5, un dels molts sorteigs que hi ha als Estats Units. El sorteig va tenir lloc el 7 de març i el termini per cobrar el premi expira el 3 de setembre. La Loteria de Florida ha fet una crida pública per trobar l'afortunat.

Missatge de l'administració

«Es recomana als que van comprar cupons del sorteig Fantasy 5 del 7 de març, que verifiquin si són guanyadors». Amb aquest missatge a les xarxes socials, les autoritats han fet una crida perquè aparegui el beneficiari. També han informat de la manera de reclamar el premi.

Foto de dos cupons de loteria Fantasy 5
Busquen el guanyador d'un premi de Fantasy 5 | Loteria de Florida

La combinació guanyadora del sorteig del 7 de març va ser la que contenia els números 2, 4, 15, 20 i 28. Avui a la mitjanit expirarà el termini perquè el guanyador de 175.000 dòlars reclami el premi. L'afortunat s'ha de presentar amb el cupó guanyador a una oficina de la Loteria de Florida.

Els jugadors del sorteig poden obtenir més informació visitant el lloc web de l'administració (www.flalottery.com). També tenen a la seva disposició del departament d'atenció al client 850 487-7787. Si ningú no reclama els diners demà, l'administració se'n quedarà la quantitat.

Busquen el guanyador de 1.300 milions

Un cas idèntic ha passat amb el premi Mega Millions d'Illinois, als Estats Units. Les autoritats han fet una crida per trobar el guanyador d'un premi de la loteria de 1.300 milions d'euros. El misteriós guanyador encara no ha reclamat el botí.

▶️ Vídeo del dia

L'afortunat va comprar el cupó amb la combinació guanyadora en una benzinera d'Illinois. El sorteig es va celebrar el 29 de juliol passat, i un mes després encara no ha aparegut. L'administració ha recordat que té un termini d'un any. A més, pot reclamar una part per endavant.

Des del sorteig afirmen que és normal que els guanyadors de quantitats tan elevades triguin un temps a reclamar els diners. Han apuntat que el beneficiari deu estar passant per una muntanya russa d'emocions. En tot cas, han recordat que té dret a romandre a l'anonimat.

El misteri dels premis sense cobrar

La veritat és que el cas d'Illinois no és tan estrany, tenint en compte la quantitat de premis milionaris no reclamats. Hi ha milers de milions en premis de loteria no lliurats cada any. Segons una estadística, cada any hi ha 2.890 milions no reclamats.

Imatge de diversos dècims de loteria
Hi ha molts premis que queden sense reclamar | EUROPA PRESS

La majoria dels premis no reclamats són de petit valor, però acumulats són una quantitat sorprenent. Tot i això, també hi ha premis superiors al milió d'euros que no es reclamen. Alguns són reclamats passat el termini que estableix la normativa, i queden invalidats.

En molts casos no reclamen els diners per desconeixement. Pensen que mai els tocarà i no comproven els seus cupons, o bé desconeixen que hi ha segons premis i acaben tirant-lo. Altres motius són la pèrdua del cupó guanyador, o superar el termini indicat.