Kristian y Amantia Toska

El cas de Tomás Gimeno podria repetir-se: busquen dos nens a Espanya

El pare segrestador té antecedents per maltractaments i va amenaçar la seva dona amb matar els seus fills

Ja han passat quatre mesos des que Tomàs Gimeno va segrestar i va matar les seves filles, Anna i Olivia. Les nenes resten encara en el record de la societat espanyola, que va contenir la respiració durant dies. Ara, la seva tragèdia podria repetir-se amb dos menors més.

SOS Desapareguts ha llançat una petició desesperada per ajudar a trobar Kristian i Amantia. Es tracta de dos germans de 10 i 11 anys desapareguts a Alemanya el passat mes de gener. Sospiten que el seu pare se'ls va emportar a Tenerife sense el consentiment de la seva mare.

Kristian i Amantia Toska resideixen a Alemanya, però el 17 de gener el seu pare se'ls va emportar i des d'aleshores no se sap res d'ells. El seu pare també es troba en parador desconegut. Tal com va passar el 27 d'abril a Tenerife, amb Tomàs i les seves dues filles.

Tomàs es va dur a les petites durant un permís que tenia acordat amb la seva exparella, Beatriu. El pare de Kristian i Amantia també va aprofitar un permís dins el règim de visites. Curiosament, el destí dels dos progenitors sembla ser el mateix, Tenerife.

Els investigadors que intenten seguir el rastre del pare segrestador creuen que està a l'illa. Tenen proves que l'home hi ha estat amb els nens. El cas s'investiga com una sostracció parental i està en recerca i captura.

Dos casos molt semblants

Segons publica 'El Cierre Digital', la mare té la custòdia dels nens des que es va separar del seu marit el 2013. Hi ha  denúncies prèvies per violència de gènere contra el pare. La dona es trobaria en una situació d'extrema vulnerabilitat.

Les mateixes fonts apunten que l'home la va amenaçar d'emportar-se els fills en diverses ocasions. També va dir que els assassinaria als tres si el denunciava. A més, ja l'havien denunciat per falsificar la signatura de la mare i intentar sortir del país amb els nens.

SOS Desapareguts tem que el pare hagi comès una bogeria, com ho va fer Tomàs. Demanen la col·laboració ciutadana per trobar Kristian i Amantia. Ell té 11 anys, els cabells castanys i ulleres graduades; ella, de 10 anys, té els cabells llargs i arrissats, castanyer.

Tomàs Gimeno va complir les seves amenaces i va assassinar les nenes a casa seva. Després les va amagar i les va llençar al mar dins d'una bossa. El cos de la germana gran, Olivia, va aparèixer setmanes després a més de mil metres de profunditat.

El cos de Gimeno mai va aparèixer, encara que la hipòtesi del suïcidi es va donar per vàlida. Els antecedents de maltractaments i les amenaces reiterades fan témer el pitjor en aquest cas. La barbàrie comesa es podria repetir.

Si algú té informació sobre el parador de les criatures, pot dirigir-se a la mateixa associació SOS Desapareguts. Hi ha dos números de telèfon, el 642.650.775 i el 649.952 957. El correu electrònic és el info@sosdesaparecidos.es.

El drama de la violència vicaria

El cas d'Anna i Olivia va posar de manifest la gran crueltat de violència vicaria a casa nostra. Cada any es registren a Espanya uns 200 casos de sostracció parental. La majoria d'ells es resolen en una mitjana de sis mesos.

Durant aquest temps, les famílies viuen un autèntic calvari, que en moltes ocasions es perllonga fins i tot durant anys. Al costat del cas de Kristian i Amantia, hi va haver també el de Stephanie i Leonardo Sègol, de 5 i 6 anys, desapareguts el 29 de gener a Estepona (Màlaga).

En aquest cas, el seu pare, Heriberto, té la custòdia i va ser la mare qui se'ls va emportar a Rússia. El pare ha demanat que tornin a casa sans i estalvis, però denuncia la lentitud de la justícia. Sembla que els infants estan bé amb la seva mare, però es tracta d'una situació incerta.