Els experts adverteixen de la urgència de la vacunació per evitar que les persones més vulnerables arribin als hospitals.

Dràstica decisió dels Estats Units amb la vacuna contra la Covid-19

Els EUA aposten per injectar una tercera dosi de la vacuna contra la covid-19

Els responsables de Salut dels Estats Units aposten per injectar una tercera dosi de la vacuna contra la covid-19. Així ho han indicat en un comunicat conjunt publicat pel Departament de Salut nord-americà, i que signen, entre d'altres, l'assessor del president Joe Biden, el doctor Anthony Fauci, o el director del Centre de Control i Prevenció de Malalties, Rochelle Walensky.

Segons apunten, les terceres dosis es podrien començar a administrar a partir del 20 de setembre a les persones que fa més de 8 mesos que van rebre la segona injecció.

En tot cas, però, el pla és a l'espera de l'autorització del regulador, la FDA, que ha d'analitzar els estudis presentats per Pfizer i Moderna sobre les terceres dosis.

La tercera dosi, una necessitat segons els EUA

«Les dades disponibles deixen clar que la protecció contra la infecció de SARS-CoV-2 comença a disminuir amb el temps després de les dosis inicials i, això, juntament amb la variant delta, fa que comencem a veure proves d'una reducció de la protecció en casos de malaltia lleu o moderada», afirma el comunicat.

Segons els experts dels Estats Units, «l'actual protecció contra una infecció greu, hospitalització o mort podria disminuir en els propers mesos, especialment entre els que tenen major risc o es van vacunar fa més temps».

«Per això concloem que una dosi de recordatori serà necessària per maximitzar la protecció de les vacunes i allargar-la», afegeixen.

Més del 70% dels majors de 12 anys tenen la pauta completa de la vacuna a Espanya

El Ministeri de Sanitat ha celebrat que el 71,2% dels majors de 12 anys tenen la pauta completa de la vacuna contra la covid-19.

En un comunicat d'aquest dimecres, el govern espanyol subratlla que entre la «població diana». És a dir, la part de la ciutadania per a qui s'ha obert la vacunació, ja hi ha «més del 70%» d'immunitzats i un 82,8% ja té una dosi.

L'objectiu fixat pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'assolir el 70% del total de la població immunitzada abans que acabi l'estiu encara no s'ha assolit. I és que, segons l'últim informe de vacunació d'ahir dimarts, el 63,2% de ciutadans tenen la pauta completa (29,9 milions de persones).