Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Dos sanitarias poniendo dosis de vacuna contra el covid en jeringuillas

La vacuna Pfizer anuncia si és eficaç contra la variant Delta

Les persones que porten la vacuna Pfizer no cal que s'amoïnin davant la variant delta

La vacunació contra la COVID-19 és el tema del moment arreu del món. Desenes de països han impulsat estratègies per immunitzar el més ràpid possible la població i tornar a la normalitat. Posar fi a la pandèmia és la meta que es planteja tothom: també Espanya, que persegueix la vacunació del 70% de la seva població.

En els pròxims dies, s'espera que el nostre país aconsegueixi superar el llindar, que hauria ens hauria d'apropar a la immunitat de grup. Es tracta d'un pas fonamental perquè puguem recuperar la normalitat i deixem enrere aquest any i mig de pandèmia. En definitiva, la vacuna és l'element clau per aconseguir reprendre la vida d'abans de la pandèmia.

La variant Delta, d'origen indi, una de les més temudes

El camí cap a aquesta immunització col·lectiva és difícil i, sovint, ple d'alts i baixos. Un exemple és l'aparició de la variant Delta del coronavirus, d'origen indi. Es tracta de la variant del virus que predomina avui en dia, cosa que l'ha fet molt més contagiós que abans. 

La por de la comunitat sanitària i científica davant la variant Delta era clar. Temien que les vacunes no resistissin la seva amenaça i que, per tant, no fossin útils per recuperar-se del virus. El resultat podria haver estat totalment desastrós. 

En aquest cas, el procés de recerca d'una altra vacuna hauria de tornar a començar. La prolongació de la pandèmia seria un cop abismal a nivell sanitari, però també a escala econòmica i moral. No obstant això, les últimes notícies confirmen que podem estar tranquils.

Els anticossos de la vacuna Pfizer suporten bé l'amenaça de la variant Delta

Diversos mitjans han publicat avui, 18 d'agost, els resultats d'un estudi de la Facultat de Medicina de la Universitat de Washington a San Luis (Estats Units). En resum, els anticossos de la vacuna amb l'antídot Pfizer són eficaços davant la variant Delta. Una conclusió que, sens dubte, tranquil·litza tant la comunitat científica i sanitària com la població sencera.

El fet que un estudi científic corrobori aquesta hipòtesi reforça el que ja s'havia vist en la pràctica. Entre les persones vacunades amb la pauta completa, s'ha aconseguit que la taxa d'infeccions i d'hospitalitzacions hagi baixat de forma molt considerable. En conseqüència, el nombre de persones vacunades i mortes per coronavirus també s'ha reduït molt. 

«Davant de la vacunació, el virus Delta és relativament feble. Amb una variant més resistent, com la Beta, però de propagació fàcil, com la Delta, tindríem un problema greu», explica l'estudi. D'aquesta manera, les persones que s'han vacunat amb Pfizer no cal que s'amoïnin davant l'expansió de la variant índia registrada durant les últimes setmanes. 

Avui dia, a Espanya s'han vacunat 20,3 milions de persones amb Pfizer, mentre que 3 milions més estan a l'espera de la segona dosi. Al seu torn, 4,7 milions de persones tenen la pauta completa d'AstraZeneca, 3 milions la de Moderna i 1,9 milions la de Janssen.