Imatge d'una muntanya i un llac a la vall

El país que ha decretat confinament total per només un contagiat de coronavirus

La primera ministra de Nova Zelanda ha explicat que s'ha de fer un «esforç dur i ràpid» per aturar els contagis

Nova Zelanda ha decretat el confinament domiciliari per un cas positiu en Covid-19. El país del sud-est del Pacífic ha estat un dels referents més exitosos de la lluita contra el coronavirus. Tanmateix, això els 6 mesos sense tenir cap contagi s'ha trencat aquest dimarts, 17 d'agost.

A més, aquest dimecres la xifra de contagiats s'ha elevat a 10. Segons els experts que ha contactat el diari 'The New Zealand Herald', el brot podria haver afectat entre 50 i 120 persones abans del confinament imposat aquest dimarts. «Esperem més casos», ha exposat la primera ministra, Jacinda Ardern.

De fet, un dels contagiats ha estat un estudiant australià que va estar en contacte amb més de 80 persones quan ja estava contagiat. La primera ministra també ha explicat durant la roda de premsa que donen per fet que els nou contagis siguin de la variant Delta.

Confinament total de 3 dies per tot el país

En gran part l'èxit que ha tingut el país contra la Covid-19 fins ara rau en les dures restriccions que ha dut a terme el govern d'Ardern, per això han actuat de manera contundent. De fet, la Primera ministra del país ha declarat: «Per fer front a la variant delta hem de fer un canvi de joc i tornar a fer un esforç dur i ràpid per aturar la propagació».

Així doncs, Ardern ha augmentat l'alerta de la Covid-19 al nivell 4, el màxim i més restrictiu de tots. També ha decretat 3 dies de confinament a tot el país i a la ciutat d'Auckland, on es va trobar el primer contagiat, s'ha decretat per una setmana.

Nova Zelanda un model d'èxit restrictiu

Com es veu el model per fer front que ha adoptat durant tota la pandèmia Nova Zelanda ha estat el de les mesures immediates i molt restrictives.

Però aquestes han estat molt efectives, ja que el país consta de gairebé 5 milions d'habitants i la xifra de contagiats no ha superat les 2.600 persones. Pel que fa al nombre de morts, les dades són molt millors que en la resta de països del món, ja que durant tota la pandèmia s'han mort 26 persones.