Imatge de diversos clients comprant en un supermercat de Reus, al Baix Camp, durant la pandèmia de Covid-19

Nou revés sanitari als súpers: Carrefour retira 29 productes de les seves prestatgeries

Carrefour ha publicat un llistat amb 29 varietats de gelats que està procedint a retirar dels seus establiments per la contaminació amb el cancerigen òxid d'etilè

Estiu complicat per als amants dels gelats. En plena psicosi per la retirada massiva de gelats per contenir productes cancerígens, Carrefour ha publicat un llistat amb 29 varietats de gelats que està procedint a retirar dels seus establiments per la contaminació amb el cancerigen òxid d'etilè. Es tracta de productes de la pròpia marca Carrefour

L'associació de consumidors ha criticat que l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) del Ministeri de Consum porta des de finals de juliol sense actualitzar el llistat en la seva pàgina web. I és que denuncien que només hi apareix un enllaç a la web de Mars amb la seva relació de productes objecte de retirada per presència d'òxid d'etilè i un altre a la de Nestlé.

«No es facilita la llista de gelats contaminats, només un cercador per a introduir nombres de lots i conèixer si estarien afectats», diuen.

Carrefour indica que «d'acord amb la seva màxima garantia de qualitat per als seus clients i la interpretació de la nota de la Comissió Europea del divendres 16 de juliol 2021 i Aesan (Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició) referent a la possible presència de traces d'òxid d'etilè, ha posat en marxa, juntament amb els seus proveïdors, el bloqueig de lots afectats».

«No presenta un risc immediat per a la salut»

Així mateix, expliquen que la quantitat d'òxid d'etilè present només en determinats lots de l'ingredient E410 goma de garrofín és «ínfima». «La quantitat és molt baixa, ínfima en els gelats, i no presenta un risc immediat per a la salut», asseguren.

«El risc vinculat a l'òxid d'etilè s'associa a un efecte acumulatiu de grans quantitats durant un temps prolongat. Per tant, les persones que hagin consumit lots potencialment afectats no requereixen de cap mesura addicional», afageixen.

Així mateix, Carrefour indica als consumidors que si disposen d'algun dels lots indicats poden acostar-se al seu punt de compra habitual per a la seva devolució i abonament.

La llista inclou varietats de cons, terrines, pastissos i bombons gelats de diferents sabors de la marca Carrefour. FACUA assegura haver-se posat en contacte amb la cadena per a sol·licitar-li que informi sobre qui és el fabricant dels gelats afectats, però diu que no ha obtingut resposta «de moment».