Imatge d'un avió de Ryanair a la pista d'enlairament

Les noves rutes que incorpora l'aeroport del Prat per aquest hivern

Ryanair ha programat 6 nous trajectes que connectaran de manera directa Barcelona amb diferents destinacions

Aquest mes d'agost l'ampliació de l'aeroport del Prat ha estat un dels debats més importants per Barcelona. El 2 d'agost es va pactar l'ampliació entre el govern espanyol i la Generalitat. Tot i que el primer explicava obertament que l'acord es tractava d'una ampliació per l'aeroport, el Govern català parlava d'un «punt de partida».

Des de l'Ajuntament de Barcelona les posicions de comuns i socialistes no concorden, els primers ho critiquen rotundament i els segons celebren l'acord. En canvi, des d'associacions i moviments ecologistes s'ha mobilitzat una manifestació en contra el 19 de setembre. Tanmateix, per molts debats que hi hagi l'activitat a l'aeroport no s'ha aturat, ja que arriben noves rutes a través d'aerolínies internacionals.

Noves destinacions des de l'aeroport del Prat

De fet, Ryanair ha anunciat aquest dimarts, 17 d'agost que la companyia posarà en marxa 6 noves rutes des de l'aeroport del Prat durant la temporada d'hivern. En concret, els trajectes connectaran de manera directa Barcelona amb Bristol, Palerm, Tallin, Estocolm i les ciutats marroquines de Rabat i Oujda.

Passat l'estiu, l'aerolínia irlandesa oferirà dos vols setmanals a les dues ciutats marroquines de Rabat i Oujda i quatre al Regne Unit, concretament, a Bristol. També des de Barcelona sortiran dos vols setmanals cap a Palerm, a Itàlia i a la capital d'Estònia, Tallin. Fins i tot estan programats tres vols per setmana a Arlanda Stockholm, l'aeroport suec situat a uns 42 quilòmetres de la capital del país.

21 noves rutes per al territori espanyol

A part dels 6 vols des de la capital catalana, Ryanair també ha comunicat que ha programat 21 només destinacions per a l'Estat espanyol. Les noves rutes previstes per l'hivern del 2021/22 sortiran des de Madrid, Lanzarote o Sevilla, entre d'altres.

Algunes de les noves rutes des d'aquests aeroports seran cap a la capital d'Eslovàquia, Bratislava o a Frankfurt Hahn, un dels aeroports d'Alemanya. Altres aniran a la ciutat marroquina de Tetuan o la ciutat Lituània de Kaunas.

Segons Ryanair, l'aerolínia té programats durant la mateixa època més de 2.000 vols setmanals i més de 500 destinacions, de les quals 21 seran les noves rutes esmentades.