Imatge de l'avinguda Rocaferrera de Sant Andreu de Llavaneres, al Maresme.

El carrer més car de Catalunya: més de 4 milions d'euros de mitjana

A Sant Andreu de Llavaneres hi ha el carrer on el preu mitjà de l'habitatge és el més car, segons un estudi d'Idealista

El carrer més car de Catalunya per a comprar-hi una casa es troba a la costa del Maresme, a la localitat de Sant Andreu de Llavaneres. En concret, es tracta de l'avinguda Rocaferrera, on el preu mitjà dels habitatges ascendeix a 4,19 milions d'euros. Les dades formen part d'un estudi d'Idealista sobre els deu carrers més exclusius d'Espanya, el primer dels quals es troba a Calvià, a Mallorca. L'avinguda de la localitat maresmenca és l'onzena més cara de tot l'Estat espanyol.

Els estudis realitzats anys anteriors situaven alguns carrers i avingudes exclusius de Barcelona com els més cars de Catalunya. Es tractava de l'avinguda del Tibidabo i l'avinguda de Pearson, ubicats a Sant Gervasi i Pedralbes. En canvi, enguany és Sant Andreu de Llavaneres la localitat que s'emporta el número u en els preus mitjans. 

Idealista ha analitzat els preus mitjans dels habitatges

Per a l'elaboració de l'estudi, Idealista ha analitzat i recopilat el preu mitjà absolut de totes les classes d'habitatges anunciats en un mateix carrer. Per a evitar distorsions en les dades, tan sols s'ha tingut en compte els carrers que tenien un mínim de deu anuncis. És per això que l'estudi només mostra els preus mitjans dels carrers, la qual cosa no significa que siguin els habitatges més cars de cada mercat.

Calvià, Marbella, La Moraleja o Pozuelo de Alarcón, les localitats més cares

Calvià, a l'illa de Mallorca, la localitat malaguenya de Benahavís, Marbella i dues localitats madrilenyes més, La Moraleja i Pozuelo de Alarcón, són les més cares de l'Estat espanyol. El carrer de Sant Carles, a Calvià, és el més car d'Espanya: el preu mitjà de l'habitatge és de poc més de set milions d'euros. El segueix la urbanització Coto Zagaleta de Benahavís, on el preu mitjà és de tan sols un miler d'euros menys.

Marbella concentra tres dels carrers més cars de l'Estat espanyol, i dos d'ells són el tercer i el quart més cars. Es tracta del carrer Mozart i la urbanització Cascada de Camoján, que tenen un preu mitjà de 5,9 i 5,4 milions d'euros. A Madrid hi ha el cinquè i el sisè carrer més cars de l'Estat espanyol: el Paseo de Los Lagos a Pozuelo de Alarcón, amb un preu mitjà de 5,2 milions d'euros, i el Paseo del Conde de los Gaitanes, a la urbanització de La Moraleja, amb gairebé cinc milions d’euros de mitjana.