Imatge de la platja a Calonge, a l'Alt Empordà, plena de gent durant l'estiu del 2021

Avís urgent a les platges de Catalunya: En detecten 9 amb presència de meduses

Nou de les deu platges de Barcelona instal·len la bandera groga per presència de meduses

La bandera groga oneja aquest dimecres en nou de les deu platges de Barcelona per la presència de meduses. Ho mostra la web de Banys i platges de l'Ajuntament.

S'han detectat meduses a la zona de Banys del Fòrum, a la platja de Llevant i la Nova Mar Bella. També a la platja de la Mar Bella, Nova Icària, Somorrostro, Barceloneta, Sant Miquel i Sant Sebastià; i l'única que es manté amb bandera verda és la del Bogatell.

Malgrat la presència de meduses, no es prohibeix el bany, encara que es recomana prendre precaucions per evitar apropar-se i sofrir picades.

Els botellots a les platges, un problema endèmic

És el problema, per exemple, de Calonge, al Baix Empordà. 35 botellots durant el cap de setmana, 442 serveis policials, 50 denúncies i dos robatoris amb força. La població va treure les xifres del cap de setmana per evidenciar la situació «insostenible» que ha provocat l'efecte crida cap al municipi.

L'alcalde, Jordi Soler, critica «l'allau de joves» que han vingut a fer-hi festes il·legals, que s'enfronten a la policia i que fan destrosses allà on es concentren.

I el pitjor de tot, que la situació ja ha comportat cancel·lacions i fugida de turistes. «Si això no s'arregla, perdrem totes les reserves», diu Soler, que exigeix solucions. A Palafrugell, sense anar més lluny, la Policia Local aquesta matinada ha hagut de frustrar un nou botellot al paratge Boet. S'han posat 24 denúncies.



Grups d'entre 100 i 150 joves bevent i fent xivarri, que venen d'arreu de la demarcació i que increpen els veïns i turistes. També causen destrosses i que es mouen d'una banda a l'altra de Sant Antoni.

És la situació recorrent amb què s'ha trobat la policia aquest cap de setmana en aquest municipi costaner del Baix Empordà, que no té confinament nocturn.

L'Ajuntament ha fet balanç de les conseqüències que ha generat l'efecte crida per no tenir toc de queda.

Entre les nits de divendres i diumenge, la Policia Local ha arribat a fer fins a 442 serveis. També s'han rebut 232 trucades a centraleta per queixes relacionades amb botellots i els agents, en coordinació amb els Mossos, n'han hagut de dissoldre fins a 35.