Busquen l'home de la foto amb el cadàver de Maradona: «El destrossaran»

La imatge de l'exfutbolista es va fer viral a les xarxes socials

Maradona, amb una pilota a les mans, durant la gala FIFA The Best de l'any 2017
Una fotografia del cadàver de Maradona ha estat difosa a les xarxes socials | Europa Press

«Davant la imatge viral de Diego en el seu llit de mort, m'ocuparé personalment de trobar al canalla que va prendre aquesta fotografia. Pagaran tots els responsables de semblant acte de covardia». El missatge penjat ahir per l'advocat de Diego Armando Maradona, Matías Morla, va ser seguit d'una allau d'amenaces de mort a Diego Molina.

Diego Molina és el treballador de la funerària que es va fer una foto al costat del fèretre obert amb el cadàver de Maradona. A més de la indignació aixecada en tot el país per la imatge, en les xarxes van començar a aparèixer tota mena d'amenaces.

Especialment de les «barras bravas», els seguidors més violents del futbol argentí, que en diversos àudios difosos en les xarxes prometien caçar-lo. «Ja el tenen localitzat, uns el destrossaran i els altres el filmaran», deien en un dels àudios. «Els aniran a buscar i els trencaran a tots», diu un altre.

Les greus amenaces es van fer extensives a altres dos empleats contractats per Sepelis Pinier, la funerària encarregada del funeral de Maradona. Durant els preparatius de la vetlla, Diego Molina i altres dos treballadors, Claudio Fernández i Ismael Fernández, es van fer les fotos i les van penjar en xarxes socials.

Va ser aleshores quan el dolor en què està ofegat el país per la mort del seu ídol es va barrejar amb missatges d'indignació que aviat es van convertir en amenaces de mort. «No descansaré fins que paguin per semblant aberració», deia l'advocat de Maradona, que també va insinuar sospites entorn de la mort de l'astre argentí.

Els seguidors de «La 12», l'afició de Boca Júniors, asseguraven saber on es trobaven els treballadors de la funerària, especialment Diego Molina, la foto de la qual es va fer viral: «Van dir que l'aniran a buscar els pibes de 'La 12', li donaran una manta de pals, per atrevit». En un altre àudio detalla exactament com els seguidors han esbrinat sobre el seu parador.

Però els àudios més forts van arribar hores després, quan diversos d'ells asseguraven que ja ho havien descobert: «Escolta, ja el van agarrar, l'estem portant a la casa d'un. Està pregant per la seva mare, l'irrespectuós». Un altre àudio assegura que «ja està liquidat, l'han anat a buscar els de 'La 12', no podem dir res, però ja no serveix per a res».

Els rumors que els seguidors l'havien capturat i li havien donat una pallissa va començar a estendre's, encara que no va haver-hi cap confirmació oficial. No obstant això, en un dels missatges apareixen els àudios al costat d'una foto on apareix suposadament Diego Molina tombat en un llit amb el cap embenat i la cara destrossada per una pallissa.

Una persona assegura saber de primera mà el que ha succeït: «No es preocupin, nois, jo treballo amb el cunyat de Maradona i quan Giannina va veure la seva foto, va manar a gent de 'La 12', i l'home està ara mateix en vigilància intensiva destrossat. No ho podem fer públic, però no serveix ni per a espiar».

Asseguren haver-lo detingut

Alguns aficionats van fer circular fins i tot que els seguidors l'havien matat, però ningú ho va poder confirmar. El que sí que es va començar a viralitzar va ser la foto del suposat Diego Molina, però amb el rostre tan colpejat que tampoc queda clar si és real o un muntatge.

D'altra banda, algunes fonts informaven que la policia havia aconseguit arrestar a Diego Molina, sense confirmació oficial. Ara mateix el parador del funerari continua sent una incògnita. La funerària Sepelis Pinier, per la seva banda, es va excusar pel succeït i va aclarir que els tres treballadors van ser contractats de manera excepcional i que no treballen en l'empresa.


Comentaris

envia el comentari