Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un oficial de la Policia Nacional amb un uniforme negre i un radi a l'espatlla, una imatge circular d'un agent de la Guàrdia Civil amb un uniforme verd i un home somrient amb barba sostenint un ordinador portàtil i aixecant el polze.

Busques unir-te a la Policia o a la Guàrdia Civil? Hi ha milers de places esperant-te

Espanya ofereix més de 8.000 noves places per unir-te a la Policia o a la Guàrdia Civil

Si planeges opositar com a Policia o Guàrdia Civil, estàs de sort. Les últimes hores, el Gobierno ha anunciat una oferta rècord d'ocupació pública per al 2024, i entre les més de 40.000 places disponibles, hi ha oportunitats d'or per als que volen formar part de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les Forces Armades.

En total, 3.200 places estan destinades a la Guàrdia Civil, 2.900 a la Policia Nacional i 2.700 a militars. Si estàs considerant fer una carrera en algun d'aquests cossos, continua llegint per descobrir tots els detalls.

Pla detall d'un agent de la Guardia Civil d'esquenes
Si vols treballar com a agent de l'ordre, estàs d'enhorabona | Guardia Civil

Ofertes de feina per a la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil, amb 3.200 noves places, es presenta com una opció atractiva per a aquells que cerquen estabilitat i un sentit de servei a la comunitat.

Aquest cos, amb més de 175 anys d'història, ofereix oportunitats en diverses especialitats, des de seguretat ciutadana fins a trànsit, passant per la protecció de la natura i la lluita contra el terrorisme. A més, la Guàrdia Civil es caracteritza per la formació continuada i la capacitat d'adaptació als nous desafiaments.

Per accedir a una d'aquestes places, els aspirants han de complir una sèrie de requisits bàsics, com tenir la nacionalitat espanyola, estar en possessió del títol d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent, i no tenir antecedents penals.

Dues persones donant-se la mà i en primer pla una imatge de diversos bitllets apilats
El Gobierno ha obert milers de places a la Policia Nacional i Guàrdia Civil pel 2024 | Getty Images, 89Stocker

També es valoren habilitats físiques i psicològiques, així com la disposició per treballar a qualsevol part del territori nacional.

Ofertes de feina per a la Policia Nacional

Per part seva, la Policia Nacional ofereix 2.900 places, una oportunitat única per als que desitgen participar en la protecció dels drets i llibertats dels ciutadans.

Aquest cos s'encarrega de funcions com la prevenció i la persecució del crim, la seguretat d'esdeveniments públics i la col·laboració amb altres forces de seguretat tant nacionals com internacionals.

Els requisits per accedir a la Policia Nacional són semblants als de la Guàrdia Civil, però amb algunes variacions. A més del títol d'ESO, s'exigeix tenir una alçada mínima (1,65 metres per a homes i 1,60 metres per a dones), així com superar unes proves físiques, teòriques i psicotècniques. La formació es fa a l'Acadèmia d'Àvila, on els aspirants reben una preparació integral per fer front a les diverses tasques policials.

Dos agents de la Policia Nacional d'esquena
Aquestes són les noves vacants per accedir al cos de Policia | Cedida

No podem oblidar les 2.700 places destinades a les Forces Armades. Aquesta opció és ideal per als que busquen una carrera amb un fort component de disciplina, entrenament físic i oportunitat de participar en missions internacionals.

Les Forces Armades ofereixen una formació integral i possibilitats de desenvolupament a diverses àrees, des de la infanteria fins a l'aviació i la marina.