Una mujer pasea frente a una clínica de Dentix en Pamplona.

Mala notícia per a tots els clients catalans de la popular cadena Dentix

La cadena de clíniques dentals ha entrat al concurs d'acreedors

Dentix s'ha declarat oficialment en fallida. La popular cadena de clíniques dentals ha entrat oficialment en concurs de creditors davant la impossibilitat de fer front als deutes contrets i prestar els serveis als seus clients.

La companyia, propietat d’Ángel Lorenzo Muriel, ha decidit fer aquest pas per a poder pagar els deutes contrets amb KKR, BBVA i Cetelem, els seus principals finançadors.

Dentix entra en concurs de creditors

La decisió de recórrer al concurs de creditors s'ha pres després que els fons d'inversió Advent i Xerpa Capital, interessats a adquirir el negoci, hagin retirat la seva oferta de la taula.

La salvació de la cadena dental passava per un desemborsament de gairebé el 100% del deute contret, que ascendeix aproximadament als 240 milions d'euros. Una xifra desorbitada que es va aconseguir després d'incórrer en impagaments constants amb els empleats i proveïdors.

També seria necessària una injecció de capital d'uns 80 milions d'euros perquè el negoci fos rendible, una quantitat que no van estar disposats a assumir els possibles inversors.

El propietari de Dentix demanda a la multinacional americana KKR

No obstant això, l'entrada en concurs de creditors no ha estat l'única acció duta a terme per Ángel Lorenzo Muriel. L'empresari també ha demandat a un dels seus principals finançadors: la multinacional estatunidenca d'administració de fons d'inversió i capital de risc, KKR.

El propietari de la cadena de clíniques acusa l'empresa americana de ser responsable de la fallida, al no haver complert amb el contracte acordat al desembre de 2019 pel qual el fons de capital de risc es comprometia a injectar 40 milions d'euros a la societat.

Per aquesta raó, Ángel Lorenzo Muriel ha presentat una demanda contra KKR per la ruptura del contracte, actuació que ha estat admesa a tràmit i sobre la que el jutge ha aprovat mesures cautelars.

Gairebé tota la plantilla acomiadada i desenes de clients sense poder acabar el tractament

El concurs de creditors de Dentix provocarà l'acomiadament de gairebé la totalitat de la plantilla, composta per unes 3.400 persones, moltes de les quals han tingut problemes per a cobrar les seves nòmines en els últims mesos.

Però a més, milers de persones quedaran sense completar el seu tractament ja pagat. Els afectats pel tancament de Dentix deuran ara iniciar un procés de reclamació per a recuperar els diners invertits.