Fotomuntatge de José Carlos Alberto i un micròfon de ràdio

La cadena COPE, destrossada: Mor massa jove el locutor José Carlos Alberto

José Carlos Alberto ha mort aquest dilluns de manera sobtada

Ahir, dilluns 10 de febrer, José Carlos Alberto va morir als 51 anys d'una aturada cardiorespiratòria. El cas és que el locutor de Tenerife tenia patologies prèvies a què va haver de fer front al llarg de molts anys. Un cop dur per al periodisme canari, que encara no és conscient de com ha sigut el final del comunicador.

José Carlos Alberto no era periodista de carrera, però va treballar com a periodista i va ser col·laborador habitual als diaris de les Canàries durant molts anys. La seva trajectòria va estar lligada a la cadena COPE, més concretament a COPE Tenerife, on va treballar més de vint anys i va presentar diversos programes d'èxit.

Mor el locutor José Carlos Alberto a causa d'un infart

Tothom que el coneixia sabia que tenia un estil clar i directe. Era fill del rector que va crear la Facultat de Ciències de la Informació de La Laguna, el ginecòleg José Carlos Alberto, i va treballar a mitjans audiovisuals i a la premsa. Va col·laborar a Radio Burgado, Radio Club Tenerife i, especialment, a la COPE.

José Carlos feia dies que es trobava malament, i va publicar a les xarxes socials que tenia insomni, cosa que va atribuir a les malalties prèvies que tenia. Però aquest dilluns va patir un infart massiu que li va arrencar la vida. Hores abans de morir, el conegut locutor havia parlat amb diversos companys sobre temes de la feina.

«Deixa un buit molt difícil d'omplir»

Andrés Chaves, company i amic de José Carlos, explica que «era una persona afable i amb dots innats per a desenvolupar aquesta professió, en què deixa molts amics, ara consternats per la pèrdua», confessa.

«Ahir vaig parlar amb ell dels avatars d'aquesta professió, de la pandèmia del coronavirus i dels problemes que tenia relacionats amb la feina. Feia un programa diari a La 10 Capital Radio, emissora del Centre d'Iniciatives i Turisme de Tenerife», revela a la web 'Diario de Avisos'.

José Carlos Alberto al costat del logotip de Capital Radio
José Carlos Alberto ha mort d'un atac de cor | Twitter

«Deixa un buit molt difícil d'omplir. Se'n va un amic, un gran company i un professional excel·lent. Un home de la ràdio i un professional amb poca sort, perquè li havien trucat per a fer el programa de la seva vida a la ràdio de la seva vida, i ja no va tenir temps de fer-ho, quina llàstima. Personalment, se n'ha anat un amic entranyable, una persona molt estimada i un gran company, amb qui vaig tenir la sort de treballar», es lamenta Chaves.

Dol a les Canàries després de la mort de José Carlos Alberto

La mort de José Carlos Alberto ha deixat desolada tota la gent que l'estimava, que era molta. I és que ja no només el valoraven a nivell personal, sinó també per la feina constant que va desenvolupar al llarg dels anys en diversos mitjans de les illes.

Alguns companys seus de la ràdio van voler manifestar el dolor que senten per la pèrdua del locutor, que consideraven que era un referent dels mitjans de comunicació a les Canàries.

«Aquesta tarda ens ha deixat José Carlos Alberto, molt bon tio, afectuós i bromista. Un bon periodista que ens va fer pensar, parlar, enfadar o riure, però que, per sobre de tot, cada dia ens regalava grans moments de ràdio. Se t'estima, José Carlos», deia Alfonso López a Twitter.

A més, la classe política també ha volgut tenir unes paraules pel comunicador. Ana Oramas, diputada de Coalició Canària (CC), va publicar aquest missatge: «Desolada. Un petó molt fort a la família i companys».