Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rei Felip VI, durant la seva intervenció a la Pasqua Militar celebrada el 6 de gener del 2020 a Madrid

Convoquen una cadena humana contra la visita de Felip VI

Interior situa la visita del rei i Sánchez com un «acte més»

El rei Felip VI, durant la seva intervenció a la Pasqua Militar celebrada el 6 de gener del 2020 a Madrid
S'han organitzat diversos actes en protesta per la visita de Felip VI a Barcelona. | ACN

Les entitats sobiranistes, partits independentistes, sindicats i diverses organitzacions cíviques i socials han convocat per aquest divendres una cadena humana des de l'Estació de França fins al Monument a Colom de Barcelona. Coincidint amb la visita de Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la iniciativa vol «deixar clar» al monarca que «Catalunya no té rei» i que Felip VI «no és benvingut». Segons han explicat en un comunicat, l'acció vol denunciar la «impunitat» de la monarquia i la «complicitat i connivència» del govern espanyol pocs dies després del tercer aniversari de l'1-O i de la inhabilitació de Quim Torra.

L'acte reivindicatiu arrencarà a les deu del matí de manera coordinada en diversos punts. Els participants s'hauran de repartir entre una desena de trams, per evitar les aglomeracions i respectar les mesures sanitàries. En concret, s'han establert diversos trams en funció del districte de la ciutat de Barcelona on viuen els participants. La cadena humana està convocada per Òmnium, l'ANC, JxCat, ERC, CUP, USTEC-STEs, la Intersindical-CSC, IAC, Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, CIEMEN i Drets.

«Un acte més», segons Sàmper

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha situat la visita del rei Felip VI i el president del govern espanyolPedro Sánchez d'aquest divendres com un «acte més», similar des del punt de vista de la seguretat a l'11-S o al dia que es va fer pública la inhabilitació de l'aleshores president Quim Torra. «La visita del rei i el president del govern (espanyol) no ens genera més tensió», ha dit remarcant que és «un fet més».

Segons ell, estan «totalment preparats per qualsevol actuació» policial. Així, els Mossos faran «el que fan sempre», que és «vetllar per la seguretat i la lliure manifestació». Sàmper ha insistit que s'intentarà «coordinar» la coexistència d'aquests dos drets. «No entenem que haguem de tenir més problemes», ha conclòs. El conseller ha assenyalat que hi ha una sèrie de manifestacions que estan comunicades i que tenen un «tarannà» similar a les que ja es van organitzar per la Diada. També ha demanat que es compleixin les normes de la covid durant les protestes i que la gent preservi les distàncies.