Imatge d'arxiu d'un cambrer servint uns plats en un restaurant

El millor restaurant vegetarià d'Espanya es troba a Barcelona

Ho diu la We're Smart Green Guide, una guia de restauració per a vegetarians

El restaurant The Green Sport de Barcelona ha estat escollit el millor restaurant vegetarià d'Espanya. Així ho diu la We're Smart Green Guide, una guia de restauració per a vegetarians que es podria equiparar a la prestigiosa Guia Michelin. L'establiment es troba al carrer de la Reina Cristina número 12 al barri de la Barceloneta.

El local figura en el número 28 del top 100 mundial i ha estat valorat pel seu alt nivell gastronòmic i la sofisticació del menjar. D'aquesta manera, ha quedat el primer dels quatre únics restaurants espanyols que han aconseguit entrar a la llista. Els altres tres establiments són l'Azumendi, amb tres estrelles Michelín, Ricard Camarena, xef amb dues estrelles Michelin i El Invernadero, amb una.

Tal com detalla la We're Smart Green Guide, el restaurant mereix aquesta excel·lent valoració pels ingredients de temporada que utilitzen els xefs Marcelino Jiménez i Julia Kleis, l'alt percentatge de fruita i vegetals que hi ha a la carta i la sostenibilitat amb la que elaboren els cuiners els seus plats. 

 

El millor croissant artesà d'Espanya també es troba a Barcelona

Aquest dilluns va tenir lloc un altre guardó gastronòmic. El millor croissant d'Espanya es pot trobar a la pastisseria Brunells de Barcelona, ubicada al barrl del Born. Aquest establiment, encapçalat pel pastisser Andreu Sayó, va guanyar el primer premi del tretzè concurs 'Millor Croissant d'Espanya 2020' organitzat per l'escola de pastisseria del Gremi de Barcelona.

El concurs té com a objectiu promoure i premiar els coneixements i les habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant, reconeixent així la qualitat de la pastisseria artesana del país. El sabor va ser el factor clau que més va valorar el jurat, format per nou reconeguts professionals del sector, que va atorgar el prestigiós guardó i un premi en efectiu de 1.000 euros.

«La nostra recepta està molt treballada i l'elaborem de la millor manera possible, cuidant al màxim el detall i tractant de fregar la perfecció», explicava el pastisser a La Vanguardia. Sayó afegia: «El nostre croissant és molt saborós i equilibrat. Porta farina, aigua, ou, mantega i sal -tota la matèria primera és d'excel·lent qualitat-. Cada peça pesa entre 50 i 60 grams. Et pots menjar tots els que vulguis!».