Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo whatsapp
Un cotxe reposta benzina en una estació de servei, ia la dreta, un home amb gest pensatiu i mà a la barbeta

Pot caducar la benzina o el dièsel al dipòsit del cotxe?

No convé deixar durant molt de temps el mateix combustible al dipòsit per diferents motius

Els conductors que utilitzen el cotxe de manera ocasional, fent molt pocs quilòmetres, es pregunten si la benzina o dièsel del dipòsit arriba a caducar. També sorgeixen dubtes sobre la possibilitat que el carburant perdi propietats amb el temps.

Són moltes les persones que amb prou feines mouen els vehicles. Poden passar setmanes o fins i tot mesos sense que arrenquin el motor. Per tant, els nivells de combustible no disminuiran i el dipòsit es mantindrà intacte.

Això suposa una bona notícia per a la nostra butxaca, en vista de com estan d'alts els preus de la benzina i el dièsel. Però sí que se'n pot ressentir la qualitat del combustible. És cert que no caduca, però sí que perdrà propietats amb el pas del temps, principalment si no compta amb massa additius.

El període màxim que ha d'estar el carburant al dipòsit

Després d'un llarg temps al dipòsit es produirà una oxidació dels hidrocarburs que formen el carburant. Això també es dona pel contacte amb l'oxigen, la presència d'humitat, la llum o la temperatura de l'exterior.

L'adequat és que la benzina o el dièsel no es mantinguin al tanc del vehicle durant més de tres o sis mesos. Algunes companyies eleven aquest període fins a l'any a causa de la presència d'additius, que li atorgaran més resistència.

Quins problemes pot provocar al cotxe?

Mantenir el cotxe amb la mateixa gasolina o dièsel durant un llarg període de temps pot tenir les conseqüències en forma de problemes per al vehicle. Quan aquests hidrocarburs s'oxiden acaben produint compostos insolubles, i aquests residus poden originar una avaria.

Hi ha diversos components de l'automòbil que es poden veure perjudicats per aquesta oxidació i posterior acumulació de deixalles. És el cas de l'aforador, que es veurà privat de complir la seva comesa de mesurar la quantitat de carburant en haver-hi aquestes restes.

El filtre també es pot veure afectat, impedint la normal circulació de la gasolina, o la bomba de combustible. Aquesta darrera s'ocupa que el carburant arribi fins a l'interior del motor.

Per tant, val la pena parar esment a aquests petits detalls per evitar possibles contratemps en el futur. Tampoc convé deixar el cotxe parat molt de temps perquè no es faci malbé la bateria i altres components.