Caixabank espera que el conflicte a Catalunya «no es cronifiqui»

El conseller delegat de l'entitat considera que les accions dels independentistes «no són rellevants» per a l'economia però afirma que «la inestabilitat no ajuda»

El Conseller Delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar, ha presentat a València les xifres corresponents als tres primers trimestres de l'exercici d'aquest 2019. Durant l'acte, s'ha referit específicament a la situació a Catalunya, per la qual no s'ha mostrat preocupat en termes econòmics, si bé si que ha desitjat que el problema «no es cronifiqui», ja que «la inestabilitat no ajuda al creixement».

Despreocupat per les possibles accions del moviment independentista en termes econòmics, Gortázar ha assumit que la seva empresa és un dels objectius de les mobilitzacions, acusada de «finançar la repressió», si bé ha explicat que esperen «convèncer a qui no li agraden les nostres actuacions» i ha assegurat que respecten qualsevol opinió i les accions pacífiques.

«Desacceleració, no recessió»

En termes generals, Gonzalo Gortázar ha parlat de la necessitat que a Espanya es formi un govern estable després del 10-N, si bé confia plenament que sigui així. Mentre que sobre la situació econòmica global, considera que «ens trobem en un procés de desacceleració, no de recessió», assegurant que  Caixabank manté les seves previsions de creixement.

CaixaBank ha registrat un benefici de 1.266 milions d'euros al llarg dels tres primers trimestres del 2019, un 28,4% menys que l'any anterior, però que s'explica únicament per l'ERO que ha efectuat arreu de l'Estat; exclòs l'efecte de «l'acord laboral assolit», el resultat ascendiria fins als 1.951 milions d'euros.

També et pot interessar...