CaixaBank perd un 28,4% de beneficis el 2019 pels costos de l'ERO

L'entitat destina 978 milions a pagar la sortida de més de 2.000 treballadors | Ha tancat 370 oficines en un any

CaixaBank
La reducció de plantilla permetrà a Caixabank estalviar 200 milions d'euros l'any   | CaixaBank

CaixaBank ha guanyat 1.266 milions d'euros (MEUR) durant els nou primers mesos de l'any, un 28,4% menys que en el mateix període de l'any passat, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La reducció es deu als costos de l'impacte de l'ERO pactat amb els sindicats en el segon trimestre, que preveu la sortida de més de 2.000 treballadors i que ha costat al grup 978 milions d'euros (685 milions nets) en despeses extraordinàries.

La reducció de la plantilla, que forma part del pla estratègic de l'entitat, li permetrà un estalvi de 200 milions l'any. De fet, excloent el cost de l'ERO, el resultat de Caixabank pel tercer trimestre seria d'un benefici de 1.951 MEUR, un 10,4% més que en el mateix període del 2018.

El grup ha tancat 370 oficines en un any

Al tancar el mes de setembre, el grup CaixaBank comptava amb 35.669 treballadors, una reducció de 1.841 persones respecte al juny. Tenia 4.733 oficines, 183 menys que el trimestre anterior i 370 menys que en el mateix moment de l'any 2018. D'altra banda, Caixabank ja compta amb 416 oficines 'Store', un nou model de sucursals més 'digitals', en línia amb l'objectiu d'arribar a les 600 el juny del 2020.


  • T'ha interessat aquesta notícia? T'enviem últimes hores com aquesta de forma totalment gratuïta al teu mòbil. Clica aquí per rebre-les.

Sense l'impacte de la reestructuració, el benefici estaria «creixent»

Els números del banc continuen veient-se afectats per la reestructuració de personal i oficines, impacte sense el qual asseguren que el seu benefici net estaria creixent a un ritme del 10% per assolir els 1.951 milions. A més, l'entitat ha millorat les estimacions pel tercer trimestre, repunt que, segons expliquen, correspon a un increment dels ingressos 'core' i als primers efectes del seu pla d'estalvi de costos.

Tot i que l'activitat hipotecària encara no s'accelera a conseqüència de l'«alentiment relacionat amb la nova llei», CaixaBank ha incrementat un 16% la producció de crèdit a empreses i de crèdit al consum, que avança un 4% fins als 8.900 milions d'euros. A més, l'entitat apunta que està accelerant les seves polítiques comercials, guanyant quota de mercat en nòmines i en estalvi a llarg termini.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari