Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un caixer de CaixaBank

L'anunci de CaixaBank sobre les pensions i l'extra de Nadal

El banc més important d'Espanya ha enviat un missatge a milions de clients

Ja som al novembre i, amb ell, les pagues extres de Nadal. El penúltim mes de l'any és un dels més esperats per als jubilats que, a més de cobrar la pensió mensual, reben la segona paga extraordinària. En aquest sentit, CaixaBank ja ha anunciat el dia que abonarà als clients l'ingrés doble d'aquest mes.

Oficialment, les pagues extraordinàries s'atorguen els mesos de juny i de desembre. Tot i això, amb l'arribada del Nadal, els bancs opten per lliurar el segon pagament extra amb un mes d'antelació. El motiu és que els jubilats puguin fer front a les despeses, que amb les compres nadalenques solen ser més elevades.

Aquest és el dia que CaixaBank pagarà la paga extra de Nadal

Els pensionistes acostumen a rebre els diners, per part de la Seguretat Social, el dia 25 de cada mes. No obstant això, la data pot variar segons l'entitat bancària de la qual sigui client.

Pel que fa a això, CaixaBank ja ha anunciat el dia que abonarà les pensions i la paga extra de Nadal d'aquest mes. Segons ha informat el mateix banc, efectuarà l'ingrés el proper 24 de novembre.

Imatge d'una persona traient diners d'una cartera
Molts espanyols esperen cobrar la paga extra de Nadal com més aviat millor | Getty Images

Respecte a les altres entitats, el mateix dijous 24 de novembre, també es faran els cobraments per part de bancs com a Ibercaja i Banc Sabadell. Un dia més tard, el 25 de novembre, cobraran la paga els pensionistes de BBVA, Abanca, KutzaBank i ING. Tot i això, els primers a rebre l'ingrés seran els clients d'Unicaja, que farà la transacció el proper 21 de novembre.

Qui té dret a cobrar la paga extra de Nadal?

No tots els pensionistes tenen dret a l'ingrés extraordinari de Nadal. Segons informa la Seguretat Social, el pagament s'efectuarà en funció del tipus de pensió de què disposi cada usuari.

En aquest sentit, els ciutadans que tinguin pensions derivades d'accidents de treball i malaltia professional no obtindran la paga extra directament. El motiu és que els dos pagaments extraordinaris es troben integrats, de manera repartida, dins dels dotze ingressos mensuals per incapacitat permanent.

Així mateix, les persones que sí que rebran el 'plus' monetari aquest mes són les que compten amb pensions de jubilació, orfandat, viduïtat o en favor de familiars. En aquests casos, la Seguretat Social abona un total de 14 pagues: dotze mensualitats i dues extraordinàries.

De quant és l'ingrés de la paga extraordinària?

El valor monetari de la paga extraordinària d'hivern equival a l'ingrés mensual de la pensió ordinària cobrada per cada usuari durant aquest any. És a dir, l'import d'aquest mes de novembre per als jubilats es veurà duplicat respecte a l'anterior.

Cal destacar que, per cobrar la totalitat de la paga extra, és imprescindible haver obtingut l'ingrés complet de la pensió durant els darrers sis mesos. Tanmateix, el mètode funciona diferent per a aquells pensionistes jubilats a partir de l'1 de juny del 2022.

En aquest cas, els usuaris tindran dret a cobrar una sisena part de la paga extra i el valor augmentarà en funció dels mesos que s'ha cobrat la pensió. Per exemple, un ciutadà que té accés a la pensió des del mes de setembre només obtindrà la sisena part multiplicada pels tres mesos completats.

Foto del logo de CaixaBank.
CaixaBank actualment és el banc més important d'Espanya | Europa Press

Pujada de les pensions en 2023

Fa uns dies s'anunciaven els nous Pressupostos Generals de l'Estat per al 2023. En aquest sentit, el Govern confirmava una nova partida en pensions per al proper any.

Així mateix, els beneficiaris de la paga percebran un increment d'entre un 7% i un 9% a l'ingrés mensual de gener. Amb els nous pressupostos aprovats, el Govern destinarà a pensions un 11,4% més que l'any passat.