Foto del logo de CaixaBank.

CaixaBank avisa els clients que paguen comissions per treure diners del caixer el 2023

La nova mesura de l'entitat entrarà en vigor ben aviat

Tant si ets client de CaixaBank des de fa un temps o si eres client de Bankia, has de saber que hi ha hagut diverses modificacions. Tot és degut a la fusió entre les dues grans entitats que es va dur a terme fa uns anys.

Ara, tant aquest banc com l'altre s'estan enfrontant a diversos canvis en les condicions dels seus comptes bancaris. També hi ha hagut modificacions pel que fa a les operacions, així com en altres tipus de tràmits.

No obstant això, cal recordar que aquest mes de gener del 2023 és especialment destacable al calendari, ja que canvia una de les operacions que més es duen a terme: treure diners en efectiu del caixer.

Aquest és l'avís de CaixaBank als clients sobre les comissions

De manera general, treure diners en efectiu d'un caixer que pertanyi a un banc diferent del que som clients comporta haver d'abonar una sèrie de comissions. Tot i això, els clients de CaixaBank hauran d'enfrontar-se a unes noves que no coneixien.

Els clients de l'entitat bancària no esperaven haver de pagar noves comissions per treure diners del caixer. Tanmateix, tal com recorden des de l'entitat, tot dependrà de si el client té targeta de crèdit o de dèbit.

Abans era possible retirar diners gratis a diferents caixers

Fa alguns anys, des de Bankia van arribar a un acord amb diversos bancs, com Banc Sabadell, ING o la red Euro 6000: s'hi permetia la retirada gratis de diners en qualsevol dels seus caixers sense comissions.

Foto d'una dona traient diners d'un caixer de CaixaBank.
Els clients d'altres entitats hauran de pagar noves comissions si volen traure diners del caixer de CaixaBank. | Europa Press

Tanmateix, això va canviar després de la fusió de Bankia amb CaixaBank. Malgrat que es va pactar una pròrroga amb la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, aquesta ja està arribant al final. Ara l'entitat financera CaixaBank ja ha començat una forta campanya de comunicació per avisar els clients dels canvis que s'aproximen. En aquest sentit, fa tan sols un mes va enviar milions de cartes a tots els usuaris amb l'objectiu d'avisar sobre la comissió.

A partir de quina data es farà efectiu?

Aquest canvi, després d'expirar l'acord entre Bankia amb altres bancs que va prorrogar CaixaBank, ja s'ha acabat per al Banc Sabadell i la red Euro 6000. El canvi es va fer efectiu a partir del 16 d'octubre de l'any passat.

No obstant això, el final del pacte amb la CNMC afectarà ara una nova entitat: ING. En aquest cas, el canvi es farà efectiu a partir del pròxim 31 de gener de 2023. És a dir, a partir de la data esmentada, retirar diners als caixers de CaixaBank no serà gratuït.

Així mateix, en aquesta data ja s'hauran hagut de dur a terme tots els canvis que resten, com ara la numeració dels comptes corrents, així com de les llibretes d'estalvi. Tot i això, cal destacar que no afectarà els rebuts domiciliats ni les transferències o abonaments.

Aquestes seran les comissions per treure diners als caixers de CaixaBank

Per tant, els clients d'ING, Banc Sabadell i de la red Euro 6000 estaran obligats a pagar la nova comissió a partir del pròxim 31 de gener. La quantia, en aquest cas, serà de 2,50 € cada vegada que es treguin diners en efectiu d'algun dels caixers de CaixaBank.

Amb aquesta nova mesura, CaixaBank es converteix en l'entitat on es cobren més comissions, cosa que confirmen els experts financers. Fa uns mesos, des del portal NoticiasTrabajo ho deixaven clar: els clients de l'entitat han passat de pagar 60 € pel manteniment del compte a 240 €. El cost de les targetes de crèdit i dèbit, per part seva, també va passar de ser de 36 € a 50 €.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp