Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fina Brunet

Fina Brunet, de TV3, reapareix i parla sobre la seva greu malaltia: «És molt dur»

Ricard Ustrell va entrevistar a la mítica periodista aquest dissabte

La periodista Fina Brunet, una de les cares més estimades de TV3, va reaparèixer aquest dissabte 21 de gener. Ho va fer al late night presentat per Ricard Ustrell, 'Col·lpase'. Ara fa uns mesos, Brunet va anunciar que lluitava contra un tumor cerebral i les seves declaracions van ser molt colpidores.

La històrica periodista catalana va començar a treballar per la cadena l'any 1986, al capdavant del 'Telenotícies Cap de Setmana' i, posteriorment, va presentar diversos programes més com 'Els Matins' o 'La Marató de TV3' convertint-se, així, en una de les cares més cèlebres de la televisió pública catalana.

Lluita contra un tumor cerebral 

L'any 2021, en plena pandèmia del coronavirus, la vida de la periodista va fer un gir de 180 graus quan li van diagnosticar un tumor cerebral a la part esquerra que, malauradament, la va afectar a la parla i la memòria. «Jo treballava des de l'ordinador de casa i de sobte, no em sortien els noms, el meu cap no hi era», va afirmar. 

Parlant amb Ustrell, Fina Brunet va explicar la duresa de les conseqüències d'aquesta maleïda malaltia. «És molt dur quan arribes a casa i et pregunten: Què has fet per sopar? I no hi ha manera. I ho acabes de fer, acabes de cuinar. I dius si... Aquella carn... Perquè no pots dir botifarra. Tu vols dir botifarra, però no hi ha manera». 

«A vegades les cames no m'aguanten»

Brunet, també va revelar la complicada operació a la qual es va haver de sotmetre. I, amb un to humorístic, va detallar una anècdota que va viure a quiròfan. «Em van operar el cervell i em van despertar durant la intervenció per fer-me parlar. El doctor em va fer la broma de preguntar-me quin idioma havia de salvar. I vaig dir-li, salvarem el català».  

Tot i el dur diagnòstic de la periodista, va explicar a Ustrell que se sent positiva. «Jo el que he de fer és viure el més temps possible. Prefereixo riure que plorar. A vegades m'empipo perquè les cames no m'aguanten i he caigut, però t'aixeques». 

La blanenca, també va declarar que col·labora amb l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i que es troba en un estudi clínic. D'aquesta manera, Fina Brunet va posar de manifest la importància de la investigació mèdica davant malalties com la que pateix. «Si ells m'estan ajudant a mi, jo també els puc ajudar a ells», va concloure. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp