Els bancs espanyols sempre estan pendents de les noves estafes que proliferen al món actual i que, de vegades, els ataquen en tota la seva línia de flotació. Per això, no s'han de descuidar de treballar tot el que puguin per minimitzar aquests riscos d'estafa i ho han de fer saber als seus fidels clients.
Els atacs, com si fossin estafes o fraus, poden perjudicar i molt els clients de les entitats financeres. En aquest cas, posem el focus a CaixaBank, que va llançar un avís més que contundent a tots.
CaixaBank ha exposat ben clar la proliferació de noves estafes relacionades amb l'aplicació d'enviament de diners per Bizum. Un avís que han de tenir molt en compte els milions de clients d'aquesta entitat financera per no caure a les urpes dels estafadors, uns ciberdelinqüents que sempre s'aprofiten dels més innocents.
CaixaBank posa de manifest la proliferació d'estafes per mitjà de Bizum
Els estafadors tenen l'objectiu d'aconseguir aquelles dades sensibles dels usuaris i, per tant, poder accedir als seus comptes bancaris.
En aquest cas, la majoria d'alertes d'aquest tipus d'estafa es relacionen amb missatges i correus electrònics. Ho fan suplantant la identitat del banc perquè els usuaris els donin totes les dades que requereixin.
Però, de vegades, també afecten les estafes a aplicacions com Bizum, i per això CaixaBank ha emès un comunicat a la seva pàgina web. Un en què aborda aquest perill potencial quan utilitzem la plataforma d'enviament més coneguda del món.
Ves amb compte perquè et poden estafar en fer servir la coneguda aplicació d'enviament de diners
Bé és cert que Bizum és una plataforma de pagament segura, al principi. Però, els ciberdelinqüents se les arreglen per trobar escletxes a la seguretat de l'aplicació.
Sobretot, intenten enganyar aquells usuaris que tenen més desconeixement de certs aspectes tècnics i per això CaixaBank ha pres aquesta decisió.
La primera estafa sobre la qual ha alertat CaixaBank és la sol·licitud d'un avançament del preu quan comprem un article per Internet a un altre de particular.
Segons s'exposa des del banc esmentat, si es fa el pagament mitjançant l'aplicació Bizum, no hi ha cap protecció. Per això, aquest potencial venedor i estafador podria no deixar rastre i el producte es quedaria sense enviar.
Una altra estafa es relaciona amb el contacte per part dels estafadors que denoten suposat interès per un article de segona mà que està a la venda.
Quan es fan passar per un familiar o conegut i et demanen uns diners per error
Això sí, quan es fa el pagament, envien una petició de diners. Tot i això, la víctima no s'adona de l'estafa i accepta el pagament abonant els diners que hagi fixat l'estafador prèviament.
També hi ha altres intents de frau a través de WhatsApp i sobre aquest tipus d'estafes. Els estafadors es fan passar per un familiar o conegut. Alhora, li exigeixen la devolució d'un teòric enviament de Bizum que s'ha fet per error. Per si no n'hi hagués prou, des de l'entitat financera catalana també deixen clar que no demanaran mai als clients que lliurin les seves dades.
«Recordi, ni nosaltres ni ningú que treballi per a nosaltres us demanarem mai que ens faciliti la seva contrasenya, OTPs o altres codis de seguretat. Si algú ho fa, segurament està sent víctima d'un frau», posen de manifest des de la citada entitat financera.
En resum, no et refiïs el mínim d'aquests intents d'estafa i estigues alerta perquè poden acabar robant-te molts diners a través de Bizum.