Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto del logo de CaixaBank.

CaixaBank envia un avís a tots els seus clients: vigileu amb els comptes bloquejats

CaixaBank pot bloquejar un compte, però els estafadors no perden el temps

Creure que no et bloquejaran mai el compte del banc no deixa de ser un error. I és que hem de tenir en compte que hi ha diversos motius que poden justificar aquest bloqueig per part dels bancs. De fet, CaixaBank, un dels principals bancs d'Espanya, informa regularment de què hem de tenir cura per no veure'ns abocats a aquesta situació.

Encara que creguem que és un error, si ens arriba a passar, és perquè segurament haurem fet una cosa que ha fet sospitar el banc. Per tant, és molt important saber quines accions has d'evitar per no haver de fer front a aquest problema.

Els motius pels quals CaixaBank pot bloquejar-te un compte

Segurament que coneguis algú que li hagi passat o, fins i tot, pot ser que t'hagi passat a tu. Un bon dia descobreixes que el banc ha bloquejat el teu compte bancari i que no tens cap altra opció que anar fins a la teva oficina per solucionar el problema. Si ha estat el teu cas, segurament és perquè el banc ha considerat que el teu compte està en risc.

Per evitar problemes, robatoris o altres estafes, els sistemes de seguretat dels bancs tenen mesures tan dràstiques com el bloqueig del compte. Per això, tant CaixaBank com altres bancs els poden deixar inoperatius si detecten qualsevol acció estranya.

Foto d'uns bitllets de cinquanta euros sortint d'un caixer.
Introduir incorrectament el nostre pin pot fer que els bloquegin els comptes. | Getty Images
 

Un clar exemple és equivocar-se repetides vegades inserint la nostra contrasenya; un fet que es tradueix en un bloqueig fulminant del compte. No obstant això, contactant amb CaixaBank és possible posar remei a aquesta situació de forma fàcil i ràpida.

Un motiu molt comú és també la manca d'actualització dels documents personals associats al compte. Si el banc detecta que l'usuari no respon davant dels requeriments de documents, pot acabar bloquejant el compte.

També és possible que el banc et bloquegi el teu compte si troba incoherències entre els titulars d'un únic compte o la revocació del número d'identificació fiscal d'una Pime, entre altres raons. En definitiva, en són molts els motius, tot i que sempre busquen la màxima seguretat pels clients.

El perillós frau que es presenta com un bloqueig del compte

Per desgràcia, molts ciberdelinqüents fan servir els bloquejos de compte per intentar estafar-te. El seu modus operandi consisteix a enviar correus electrònics o missatges al mòbil de la possible víctima. Es fan passar pel banc i et comuniquen que el teu compte ha estat bloquejat.

Per solucionar el bloqueig, et demanen que accedeixis a l'enllaç que se t'ha enviat. En aquest, podràs introduir les teves dades i recuperar el teu compte. Cal destacar que, amb el pas del temps, milloren l'estafa i fan molt creïbles els correus.

Des de clonar la imatge corporativa del banc fins a imitar-ne el llenguatge. Són moltes les mesures que prenen per aconseguir els seus objectius. Com és evident, un gran nombre de persones creu que el contingut del missatge és cert i cauen al parany.

Què hauries de fer en cas de rebre un missatge fraudulent?

Davant la proliferació d'aquest tipus d'estafes, CaixaBank ha llançat una sèrie de consells que qualsevol persona hauria de tenir en compte davant d'una sospita de frau.

En primer lloc, es recomana que no s'accedeixi mai a un enllaç que contingui un missatge que ens resulti sospitós. En cas que no estiguis del tot segur, el millor és no arriscar-se i, en tot cas, contactar amb el banc.

Logo de Caixabank
En cas de dubte, és millor contactar amb el banc i no donar mai les nostres dades personals. | Europa Press
 

Una altra manera ràpida d'aclarir els dubtes és intentar accedir al teu compte mitjançant l'app del teu banc. Si pots entrar correctament, significarà que en cap moment el teu compte ha estat bloquejat. En cas que no puguis, el millor serà que contactis tu mateix amb el teu banc.

Si el bloqueig està motivat per un problema de seguretat, només hauràs de generar una nova contrasenya. Hauràs d'accedir a la pàgina web del banc i, des d'allà, cercar el link titulat: «Has oblidat les claus d'accés?».

Un cop dins, hauràs d'introduir algunes dades personals. Per tant, tingues preparat el teu número d'identificació i els últims dígits de la teva targeta, en concret, els 6 últims.

En cas que la vulguis canviar amb l'aplicació del mòbil, el requeriment de dades és el mateix. Per dur a terme el canvi, només hauràs de prémer el botó de «No pots entrar-hi?», que apareix quan encenem la pantalla i seguir els mateixos passos.