Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pal o columna exterior amb el logo de CaixaBank davant del mateix banc

CaixaBank llança un avís a tots els clients que fan servir Bizum

Les estafes en aquesta plataforma són molt freqüents, i el banc ha avisat sobre el modus operandi dels delinqüents

L'ús de plataformes electròniques per fer pagaments i transaccions ha tingut un augment substancial en els darrers anys. La tecnologia avança, i els diners en efectiu han perdut pes entre la societat, sobretot en la gent jove. La facilitat de pagar amb la targeta, amb el dispositiu mòbil o enviant els diners als teus amics amb un simple procés han canviat les regles del joc.

Bizum ha esdevingut una de les eines més populars a Espanya. Tot i això, la seva senzillesa i rapidesa també l'han convertit en un objectiu per a estafadors i persones sense escrúpols, que s'aprofiten de la confiança dels usuaris.

Són nombrosos els fraus que s'han comès en aquesta plataforma i des de CaixaBank s'ha fet una crida on s'exposen els tipus d'estafes i les mesures per prevenir-les.

CaixaBank alerta de les modalitats d'estafa a Bizum

Una de les estafes més comunes es fa en aplicacions i pàgines de compravenda d'articles usats, com Wallapop. En aquest cas, els estafadors utilitzen Bizum per simular pagaments per productes anunciats, però en realitat sol·liciten diners a la víctima. La clau per evitar caure en l'engany és llegir i prestar atenció a les notificacions de Bizum, que indiquen si s'està enviant o sol·licitant diners.

Una altra modalitat d'estafa consisteix a sol·licitar diners per avançat per comprar un producte o servei. CaixaBank indica que cal desconfiar de qualsevol petició de pagament anticipat. Qualsevol operació o transacció s'ha de fer a través de comptes verificats i emprant els mètodes de pagament proporcionats per les aplicacions.

Els delinqüents també recorren a la falsa devolució de diners. Aquests contacten la víctima perquè li torni una quantitat de diners tramesa, suposadament, per error, i envien una captura de pantalla on apareix l'abonament dels diners. Per evitar problemes, has d'accedir al teu compte del banc i comprovar si realment t'ha arribat algun ingrés procedent d'aquest número de telèfon.

Davant aquest panorama, CaixaBank ha compartit consells per prevenir estafes a Bizum, emfatitzant la importància de revisar els moviments del compte i de dubtar de qualsevol notificació sospitosa. La responsabilitat de patir qualsevol frau recau en els usuaris, que han d'estar alerta.

En un món hiperconnectat com l'actual, les estafes per internet estan a l'ordre del dia. És essencial prestar molta atenció i ser previngut en qualsevol tema on hi hagi diners implicats.