Actualment, la seguretat en les aplicacions de missatgeria és crucial. Per això, CaixaBank ha emès una sèrie de recomanacions per protegir-te d'un tipus d'estafa concret que ha augmentat els darrers mesos.
WhatsApp és una de les plataformes més populars per enviar missatges. Tot i això, no està exempta de riscos. Des del seu bloc, CaixaBank explica als seus clients com mantenir-se fora de perill dels estafadors.
CaixaBank avisa les tècniques d'enginyeria social
CaixaBank adverteix sobre diversos tipus d'estafes comunes a WhatsApp. Una de les més freqüents és el “phishing”, on els estafadors es fan passar per entitats legítimes per obtenir les teves dades personals.
També és comú rebre missatges de números desconeguts que prometen premis o regals. És fonamental desconfiar aquests missatges i no proporcionar informació personal.
Aquestes són tècniques d'enginyeria social que els delinqüents fan servir per enganyar les víctimes. Com indica l'entitat, l'objectiu final és aconseguir la seva informació personal i claus. Així, poden robar les dades i també els diners.
Els consells de CaixaBank per no caure al parany
Conscients que aquestes estafes no fan més que augmentar, des de CaixaBank no dubten a advertir els seus clients. L'entitat financera recalca la importància d'actuar amb sentit comú. A més, recomanen "no ser confiats".
Tant si reps una trucada com un SMS, és fonamental estar alerta. Si s'hi fan passar pel banc, pregunta el nom de la persona i fes diverses preguntes que et permetin verificar la seva identitat.
També és important identificar expressions estranyes o errors. A més, mai no has de facilitar informació personal i encara menys enviar diners. Des de CaixaBank recorden que mai no sol·licitaran aquest tipus de dades o accions per aquestes vies.
Consells addicionals per mantenir la seguretat a CaixaBank
D'altra banda, també has de tenir en compte aquestes mesures de seguretat addicionals per assegurar-te de no caure a les estafes:
- Configura la verificació en dos passos: aquesta funció requereix un PIN addicional per verificar el vostre número de telèfon, cosa que dificulta que els estafadors accedeixin al vostre compte.
- Mantingues actualitzada l'aplicació: les actualitzacions solen incloure pegats de seguretat que protegeixen contra noves amenaces. Activa les actualitzacions automàtiques al dispositiu per assegurar-te que sempre tens la darrera versió.
- Desconfia dels enllaços i fitxers adjunts: CaixaBank aconsella no fer clic en enllaços ni descarregar fitxers de remitents desconeguts. Aquests poden contenir codi maliciós que comprometi la seguretat del dispositiu.