El local dels antics cinemes Lauren de Reus, en lloguer

L’edifici porta en desús des del 2015 quan l’empresa cinematogràfica va deixar de prestar serveis i ara Caixabank ha decidit posar-lo en lloguer

Caixabank ha incorporat a la cartera online de Servihabitat l’edifici que fins l’any 2015 havien ocupat els cinemes Lauren Reus, al número 79 del Camí de Valls. L’entitat bancària ha posat el local en lloguer tot i que a hores d’ara es desconeix el preu concret de l’immoble. L’edifici és de propietat municipal  però Caixabank va signar un dret de superfície de 40 anys. D’aquesta manera, l’entitat bancària ha d’abonar un cànon mensual al consistori mentre que l’empresa que ocupa el local ha de pagar al banc per realitzar la seva activitat. 

Des de que Cinemes Reus, branca de Lauren Films i gestora de l’edifici, va abaixar la persiana i les instal·lacions van quedar buides, Caixabank i Ajuntament de Reus treballen conjuntament per tal de trobar una solució i buscar un nou ús per al local. Després del tancament, el consistori va assegurar que hi havia diversos operadors que volien recuperar l’activitat però mai es va arribar a reobrir ja que la situació concursal  de Lauren Films ho bloquejava.

Cartell del suposat tancament provisional de Lauren Cinemes a Reus | Jordi Olària

 

Lauren Films vivia en situació concursal des de feia molts anys però la impossibilitat de fer front al pla de pagaments del concurs va obligar a l’empresa a entrar en fase de liquidació. Al març del 2015 Cinemes Reus va tancar les seves portes de manera «provisional», tal com indicaven els cartells del local, però mai va tornar a obrir. 

L’aturada havia de servir per formalitzar el canvi d’operador de projeccions cinematogràfiques, que incloïa una inversió d’un milió d’euros per remodelar les sales i poder fer el salt de l’analògic al digital. Finalment però, el canvi no es va arribar a fer mai ja que la situació concursal mantenia bloquejat qualsevol plantejament de reobertura. Ara, amb l’oferta de Caixabank sembla que el  futur de l’edifici comença a veure la llum

L'edifici, objecte de diversos actes vandàlics

El passat estiu del 2018 la Guàrdia Urbana de Reus va fer marxar un  grup de persones que van entrar als antics Cinemes Lauren de Reus, provocant diverses destrosses  al local. Els veïns van alertar al cos policial que hi havia persones al terrat de l'edifici i la Guàrdia Urbana va comprovar que hi havia vidres trencats i altres destrosses. Malgrat això, no van poder localitzar les persones que havien alarmat als veïns.

Imatge d'una de les portes tapiades després dels actes vandàlics del passat estiu
Imatge d'una de les portes tapiades després dels actes vandàlics del passat estiu | Jordi Olària