Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Seu del banc CaixaBank vist des de l'exterior

CaixaBank treu pit de la seva darrera novetat: fa que tot sigui més fàcil

El banc ha llançat una mesura innovadora, i ha esdevingut una entitat pionera a Europa

CaixaBank, com tots els bancs, llança noves eines atractives per als clients. Ara, l'entitat ha implementat una funció que pot canviar la manera de pagar tradicional. Ha començat una col·laboració amb l'empresa Iberpay, i CaixaBank ja és el primer banc de tot Europa a comptar amb aquest nou sistema de cobrament instantani.

Què és Iberpay?

Iberpay va ser fundada el 2017, i gestiona el Sistema Nacional de Compensació Electrònica (SNCE). És una empresa especialitzada en els processaments de pagament i transaccions de diners, i ofereix els seus serveis a diferents bancs europeus. Aquests poden ser sistemes de pagaments instantanis, liquidació de cobraments pendents o transferències interbancàries.

Segons comenta a la seva pàgina web, Iberpay va processar 3.000 milions de transaccions el 2023. Van tenir un valor de 2,7 bilions d'euros, i al dia es van arribar a registrar fins a 27,9 milions d'operacions.

En què consisteix aquesta nova modalitat de CaixaBank?

La mesura, coneguda com a Request-to-Pay, té una funció molt clara. CaixaBank permetrà a les empreses sol·licitar el cobrament instantani als clients.

És a dir, el procés per cobrar l'inicia el destinatari del pagament, i no la persona que ha de pagar. Això elimina els retards als pagaments finals, i les operacions es podran fer de forma àgil i ràpida.

Només les empreses poden fer servir aquesta funció. Per demanar el cobrament corresponent, els clients sempre hauran d'aprovar el pagament.

Aquesta mesura impulsada per l'acord entre CaixaBank i Iberpay té diferents avantatges:

  • Major flexibilitat en els pagaments, permetent a les empreses sol·licitar el cobrament de manera senzilla i eficient.
  • Eliminació de retards als pagaments. En permetre que les empreses iniciïn el procés de cobrament, les demores dels clients per iniciar la transacció pertinent desapareixen.
  • Simplificació dels processos de facturació. Amb la possibilitat que els clients puguin pagar de manera immediata, tot és més senzill
  • Més seguretat i confiança en les transaccions. Com que els clients han de verificar el pagament, el moviment és més segur. El cobrament no es pot fer si els particulars no donen la seva aprovació.

Aquestes novetats poden suposar un abans i un després de la manera que tenim de pagar. CaixaBank vol beneficiar les empreses, i aquesta mesura és un gran avenç. Els bancs innoven de manera constant en un sector marcat per la competitivitat i la capacitat d'atreure clients amb bones ofertes.