Aula d'una escola amb alumnes de primària aixecant el braç

Calendari escolar 2023-2024: Quan comencen les classes a Catalunya?

Educació ja ha anunciat quan començaran les classes del nou curs escolar

Encara estem a inicis del mes d'agost i són moltes les persones que tot just ara comencen les seves vacances d'estiu. Tot i això, Educació ja ha anunciat quan començaran les classes de cara al curs 2023-2024. A més, també se saben les vacances i els festius a tots els centres i nivells educatius catalans. 

D'aquesta manera, el calendari escolar 2023-2024, estableix que l'inici del curs serà el pròxim 6 de setembre a les escoles i els Instituts. Així, en la data esmentada, començaran les classes tant els alumnes d'educació infantil i primària com els estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO). 

Pel que fa als alumnes de Batxillerat i Formació Professional (FP) el curs 2023-2024 començarà el 12 de setembre. En el cas d'altres ensenyaments, les classes no s'iniciaran fins al 18 de setembre i el curs finalitzarà el 21 de juny. Així ho va comunicar el conseller d'Educació el passat mes de març. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

El curs s'acabarà el 21 de juny

Pel que fa al final de curs 2023-2024, acabarà el 21 de juny per a educació infantil, primària, ESO i FP bàsica i el 17 per a batxillerat, FP i ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny. En aquest últim cas, del 18 al 21 del mes de juny hi haurà les avaluacions extraordinàries.

Muntatge amb set nens amb motxilla corrent cap a l'escola i un cercle amb una mà marcant un calendari amb un retolador
Queden poques setmanes perquè els alumnes tornin als centres educatius. | Getty Images, Monkey Business Images

Avancen el curs escolar per segon any consecutiu

Ara fa un any, l'anunci de l'avançament del curs escolar va desencadenar en una sèrie de tensions que van concloure en diverses vagues educatives. El personal docent i les famílies, acusaven Cambray d'haver imposat l'avançament del curs escolar per sorpresa i sense comptar amb la seva opinió. 

Aquest nou curs, serà el segon any consecutiu que les classes s'iniciaran la primera setmana de setembre. Així, Cambray defensa que aquesta és una bona mesura per a l’alumnat, especialment per al més vulnerable, «ja que redueix la desconnexió a l’estiu i garanteix la igualtat d’oportunitats».

El conseller d'Educació apunta que la concreció del calendari escolar ha estat «fruit d’un procés de diàleg obert» amb representants de tota la comunitat educativa, i cita l’avaluació de l’avançament d’aquest curs, el debat al Consell Escolar i el procés de treball amb la Junta Central de Direccions.