Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb Jorge Rey i una imatge d'un carrer de Madrid al mig de la tempesta

Jorge Rey posa data a l'arribada de les 'tempestes fortes': «Es començarà a notar»

En qüestió d'uns quants dies hi haurà un nou canvi en el temps

Immersos en una onada de calor , amb mitja península en alerta per les altes temperatures, Jorge Rey posa data a l'arribada de tempestes fortes. Indica que d'aquí a molt poc temps «es començarà a notar» aquest canvi.

El jove que va pronosticar l'arribada de la borrasca Filomena s'ha convertit en tot un referent per a molts espanyols. Fa unes hores indicava el seu canal de Youtube que durant aquesta setmana haurem de fer front a un notable augment dels termòmetres. Suportarem «una onada de calor, amb 45ºC de màxima dimecres a Sevilla , 42ºC a Madrid , 40ºC a Burgos o 44º a Vigo».

Adverteix que a zones de l'oest de Galícia o a punts de la costa asturiana els vents «podrien anar més humits». Ho atribueix «al moviment de l'atmosfera». En qualsevol cas, l'increment dels valors serà generalitzat a tota la Península.

Explica que l' Agència Estatal de Meteorologia(AEMET) considera que hi ha onada de calor quan hi ha unes condicions concretes. Entre altres coses, que durant tres o més dies hi hagi uns certs «llindars preestablerts» en almenys «el 10% del territori».

Aquesta idea xoca en certa manera amb el que proposa l' Organització Meteorológica Mundial, assenyala. Aquest últim organisme estima que haurien de ser cinc dies i amb uns paràmetres diferents. Això «canviaria la història», considera Jorge Rey.

Primer pla de Jorge Rey parlant
Jorge Rey avança que les tempestes es donaran la segona quinzena d'agost | Europa Press

La important pujada de les temperatures es notarà tant a les màximes com a les mínimes. Avança que l'ascens més destacat es viurà dimarts durant la jornada, mentre que el cap de setmana aniran caient.

De fet, «el dissabte 12 d'agost podríem veure 27ºC de màxima a Burgos o 29 a Vigo». Arribaran a uns «valors més normals, no tan excepcionals, i ens deixaran respirar una mica més tranquils». Sobretot després d'uns dies amb una calor extrema.

El jove aficionat a la meteorologia considera que a partir de la segona quinzena d'agost podrien aparèixer més borrasques. Introduirien «aire fred i per conseqüència provocarien que es donin tempestes a Espanya de caràcter fort», explica.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Llança un avís seriós respecte al que ens pot oferir els mesos següents. «Si això passa a l'agost, imagineu-vos al setembre, quan comenci a reactivar-se la cosa i hi hagi més tempestes», recalca. En qualsevol cas, té clar que l'agost serà «una muntanya russa».

Així ho demostra el fet que hagi passat d'uns valors més normals al començament de mes a aquestes temperatures tan extremes. A partir de la segona quinzena és previsible que es torni a registrar una nova caiguda.

Considera que és un estiu atípic

Ara com ara, la calor ens acompanyarà durant uns quants dies, una cosa totalment lògica en aquesta època de l'any. Tot i això, durant les últimes setmanes s'han produït fets anòmals, com «nevades als Pirineus i als Alps». Tot això al «juliol i agost, que són d'estiu».

Jorge Rey també va voler pronunciar-se sobre «un petit rumor sobre un refredament el 2025 a causa de les conseqüències del canvi climàtic». Per justificar aquesta teoria va voler recolzar-se en diverses informacions dels últims dies. Entre elles, les que recollien les «temperatures mínimes rècord a Argentina i Sibèria», que considera com «una notícia a tenir en compte».

A Austràlia es va produir el mes «més fred» que es recorda, mentre que a Sud-àfrica hi va haver neu, cosa que «no es veia des del 2012». Va abordar també la «calor extrema» de l'any passat.

Apunta, recolzant-se en diferents notícies, que darrere d'això s'amagaria l'«erupció del volcà Hunga Tunga». En un primer moment ho van atribuir al canvi climàtic. Però, «ara sembla que és per una cosa que tindria més lògica».