La superluna de este martes jugando con el relieve y la vegetación de los Pirineos

El calendari lunar i les seves grans utilitats

Si el saps aprofitar, el poder de la Lluna pot proporcionar-te molts beneficis

La Lluna és un dels cossos celestes que més fascinació desperten entre els humans. Des de temps remots, se sap que es tracta d'un satèl·lit amb una influència molt gran pel que fa als cicles de la natura. A través de l'observació de les fases de la Lluna, del calendari lunar, les persones van aprendre a tirar endavant i avui en dia, amb les innovacions tecnològiques, tot sembla indicar que hem arribat a oblidar aquest poder que ens arriba a través del cosmos.

Tot seguit, t'explicarem els elements més rellevants que es relacionen amb el calendari lunar i et mostrarem de quina manera li pots treure tot el suc a la influència lunar  pel que fa a la teva vida, sobretot si ets una dona. Atreveix-te a descobrir de nou els secrets que amaguen els cicles lunars i sincronitza la teva existència amb els avantatges que el poder lunar et confereix.

En què consisteix el calendari lunar?

Amb l'objectiu d'aprofitar el magnetisme que té la Lluna en cada ocasió, el calendari lunar  contribueix a fer-nos centrar en els cicles i els ritmes naturals de l'existència.

Per tal de fer una descripció tècnica de què és exactament el calendari lunar, el podem definir com un període que té lloc entre una fase lunar única. Cada mes d'aquest calendari, en concret, té una durada aproximada de 29 dies.

Els inicis d'aquest mes canvien en funció de la cultura. Un exemple d'això seria que els xinesos inicien el seu calendari lunar a partir de la lluna nova i que, en canvi, en alguns altres països el primer dia del seu mes és el dia que segueix a la lluna plena —és a dir, el dia d'inici de la lluna creixent.

El càlcul de l'edat lunar pot fer-se en funció de la darrera  llunació, és a dir, dels dies que queden fins que la Lluna ocupi de nou una fase concreta —lluna minvant, creixent, nova o plena. 

Utilitat del calendari lunar

luna
Els inicis del mes lunar varien en funció de la cultura | Horoscopomagico.com
 

Ara que hem pogut veure què són els calendaris lunars, examinarem les aplicacions que poden tenir. En funció de la fase lunar que tingui lloc, serà més o menys propici dur a terme unes tasques concretes.

Les plantes i la influència que hi té la Lluna

Amb la seva  força gravitatòria, la Lluna exerceix una clara influència cap a la saba de les plantes i té efectes tant en el procés de la fotosíntesi com en tota la resta de processos que experimenten els vegetals al llarg del seu desenvolupament.

Les fases que tenen lloc entre la lluna plena i lluna creixent són les més propícies per tal que brotin les llavors sense problemes. La lluna plena, en canvi, és l'instant més idoni per trasplantar, i la lluna nova és un període de descans  que proporciona ben poc creixement, perquè la llum de la nit es redueix. Per això, resulta més adequat prescindir d'intervenir en aquesta etapa i permetre que la natura continuï el seu camí.

Els cabells i els efectes del calendari lunar

En cas que tinguem en compte el calendari de la Lluna, els cabells ens creixeran amb més força, els productes que utilitzem per tenir-ne cura tindran un efecte més potent i els resultats de la cura dels cabells seran molt més notables.

Després de tallar-se els cabells, s'afirma que la lluna creixent ajuda a fer créixer els cabells. Per aquest motiu, en cas que tinguem ganes que ens creixin ràpid els cabells, ens els haurem de tallar entre la fase de lluna nova i la de la lluna plena.

En canvi, si es tenen ganes de quedar-se amb els cabells curts tant de temps com es pugui, caldrà que els tallem mentre hi hagi lluna minvant, una etapa que arriba exactament després de la lluna plena. Així, tindrem els cabells curts al llarg d'un període de temps més extens que no si anem a tallar-nos els cabells quan hi ha lluna nova, per exemple. 

Quina influència té la Lluna en les dones?

És un fet demostrat: una gran part de les dones duen a terme la ovulació mentre hi ha lluna plena, i tenen la regla al llarg de la fase de la lluna nova. Això es produeix perquè el cicle de la Lluna i el cicle menstrual són coincidents. Les interaccions entre l'alliberament de la melatonina i l'exposició a la llum lunar podrien trobar-se al darrere de la regularitat pel que fa a la regla. 

Sigui com sigui, en alguns casos la menstruació de les dones no s'ajusta a aquest cicle, tot i que tindria un gran interès examinar com ens sentim sempre que ovulem durant una etapa de la Lluna o una altra. Aquest fet s'inclou dins del procés d'autoconeixement:  les emocions intenses, de fet, esdevenen menys dramàtiques en cas que coneguem la seva periodicitat durant uns moments concrets del cicle hormonal, i podem assolir una comprensió més important dels sentiments que resulten més tempestuosos.

Les oportunitats i el calendari de la Lluna

D'alguna manera, la intuïció interactua amb el calendari de la Lluna i, d'una forma totalment natural, la gent que té una sincronització més gran amb el satèl·lit s'esforça més en determinades fases i va amb més compte en altres. De fet, la intuïció constitueix la saviesa d'escoltar bé el propi cos i, per tal d'aconseguir-ho —tot i que no en som conscients— ens ajudem amb l'estat que té la Lluna. Per això, en cas que examinem en quins moments és més adequat dur a terme unes accions o unes altres, podem treure'n profit. 

Durant les etapes en què la Lluna creix, és interessant posar-se a treballar per tal d'aconseguir que les nostres peticions i els projectes que tenim en marxa adquireixin més força. En els moments en què la Lluna decreix, en canvi, podem posar-nos a eliminar les circumstàncies més negatives, com ara els vincles tòxics amb les persones o dur a terme algun ritual per curar-nos.

Mentre la Lluna minva, però, és important que no ens canviem de residència, que no mirem de modificar els nostres costums i que no duguem a terme cap moviment econòmic. Es tracta d'una etapa per reflexionar i donar pas a un cicle nou amb una confiança més gran. Igualment, la lluna minvant és ideal per a les persones que volen una relació igualitària, amb un estat d'ànim nou per a les històries romàntiques. És un moment idoni per tal de deixar resolts els assumptes que tinguem pendents, arreglar les coses que calguin a casa nostra o netejar-nos la pell. 

La superluna de este martes jugando con el relieve y la vegetación de los Pirineos
És millor que no et canviïs de residència durant la fase de lluna minvant | Ramón Baylina
 

Durant la fase de lluna nova, és un bon moment per fer una reflexió al voltant de projectes i idees nous que pots dur a terme en un futur. Com que aquesta etapa de la Lluna és propícia per animar-nos a emprendre alguna activitat, cal que no tinguem por per tal d'assumir riscos nous i que duem a terme el primer pas. Aquesta etapa, a més, és perfecta per començar una feina nova, uns estudis o una història d'amor.

Finalment, i amb la mateixa importància, la fase de la lluna plena fa que les emocions de les persones emergeixin. Hem de tenir en ment que, tot i que aquest període dura més d'un dia, el dia que ens indica el calendari de la Lluna és l'instant en què la lluna plena té un efecte i un poder més gran.

Quan hi ha lluna plena, és un moment idoni per tal de dur a terme actes relacionats amb la màgia, i al calendari lunar hi hauria d'aparèixer senyalitzada com un fet ben rellevant. Dins d'aquest període podem gaudir d'una sensualitat important, però es tracta d'una etapa que també es relaciona amb el futur dels vincles d'amor. De fet, és una de les etapes més envoltades de misteri de la Lluna, i s'ha arribat a vincular amb un poder d'allò més sobrenatural amb uns efectes totalment extrems al damunt de les persones, cosa que faria que de vegades es tornessin ben romàntiques i que en altres ocasions esdevinguessin violentes o es transformessin, tal com passa a través del simbolisme dels homes llop.

En qualsevol cas, la lluna plena és un instant perfecte per gaudir d'una vida sexual intensa i, per això, consta d'un poder realment renovador pel que fa a la nostra vida. Et recomanem que miris el calendari de la Lluna per tenir en compte en quin moment tindrà lloc la propera lluna plena.

També et pot interessar...

  • Com curar a través de les mans i del poder mental
  • Tots els secrets de la dieta de la Lluna per perdre pes
  • El poder de la Lluna sobre els rituals